Havaların Soğuduğu Kars'ta Bozayılar ve Kızıl Tilkiler İlçe Merkezine İndi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde havaların soğumasıyla yaban hayvanları, yerleşim yerlerinde görülmeye başladı

Sarıçam ormanlarıyla çevrili 2 bin 150 rakımlı ilçede, özellikle geceleri hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle bozayı ve kızıl tilkiler ormanlık alana yakın mahallelere inmeye başladı.

Ormanlık alana yakın İnönü ve Tepe mahallelerine gelen bozayılar, çöp konteynerlerini devirip içine girerek yiyecek aradı.

Yiyeceklerle karnını doyuran bozayılar, ormanlık alana çekildi. Konteynerlerin etrafında yiyecek arayan kızıl tilkileri ise vatandaşlar beslemeye çalıştı.

Tepe Mahallesi sakinlerinden Ömer Ayan, havaların soğumasıyla yaban hayvanların sıkça görülmeye başladığını belirterek "Bölgeye gelen bozayılar çöp konteynerlerini devirip beslenmeye çalışıyorlar. Tilkiler de bu çöplerden besleniyor. Biz de tilkileri besliyoruz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Hüseyin Demirci

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri