ERDOĞAN: KIRIM İŞGALİNİ DE YAPTIRIMLARI DA TANIMIYORUZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde bir araya geldi.Türkiye - Ukrayna YDSK Toplantısı sonrası imza töreni ve sonrasında basın toplantısında açıklama yapıldı.

 

Erdoğan,Rusya-Ukrayna Çatışmasında Ukrayna Safında

 

Erdoğan şunları söyledi:

"Kırım'ın yasadışı ilhakını tanımadığımızı ve tanımayacağımızı tekraren vurguladık. Ülkemiz, Ukrayna'daki reform sürecini gönülden desteklemektedir. Reformların başarıya ulaşması, tüm bölgenin yararına olacaktır. Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların da bir an evvel barışçıl ve diplomatik yöntemlerle çözüme kavuşmasını temenni ediyoruz. İkili ve heyetler arası görüşmelerimizde bölgesel sorunları da ele alma fırsatımız oldu. Bu vesileyle Ukrayna'nın egemenliğinin, toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin korunmasına dair tutumu güçlü bir şekilde yineledik. 15 Temmuz'un ardından Ukrayna makamları, dostluğumuzun gereğini yaparak desteklerini göstermişlerdir. Önümüzdeki dönemde de Ukrayna'daki FETÖ varlığının tümüyle ortadan kaldırılması için iş birliğimizin devam edeceğine inanıyorum."

 

‘Putin’e İlettik,Serbest Bıraktı’

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha önce iki Kırımlı kardeşimiz bize söylenmişti, bunu Rusya tarafına Sayın Putin'e iletmiştik ve serbest bırakılmışlardı. Şimdi daha geniş bir liste verildi ve listeyi de biz yine hemen Rusya tarafına ilettik" ifadelerini kullandı.

 

‘Yaptırım Diye Bir Şey Yok’

 

Erdoğan, ABD ile ilişkiler konusunda da şöyle konuştu:

"Trump'la yaptığımız görüşmede masada olan çok önemli bazı konular var. Bunlardan biri, Kuzey Suriye'deki gelişmeler. Bunun başını da Münbiç çekiyor. Münbiç'te devriye çalışmaları devam ediyor. Görüşmeyi yaptığımız günde de bu çalışmalarla ilgili hareket başlamıştı. Hedefimiz, bir an önce bu terör örgütlerini buradan çıkarılmasıdır. Dışişleri Bakanlarımız arasında belirlenmiş 90 günlük bir yol haritası vardı ancak bu haritaya uyulmadı. Şimdi bu haritanın uygulanmaya konma zamanı dedik bu süreç devam ediyor. Diğer bir konu da finans ile alakalı Halk Bankası'na ilişkin konulardı. 'İlgili bakan arkadaşlarıma hemen talimat vereceğim' dedi. Münbiç ile ilgili verdiği talimatı biz de gerçekten gördük. İçişleri ve Adalet Bakanlarımıza ilişkin konuya gelince, eş zamanlı olarak yaptırımları kaldırma kararı almıştık. ABD ve Türkiye saatiyle belirlenen gün ve saatlerde yaptırımlar kalktı. Aramızda artık böyle bir şey yok."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dış Politika Haberleri