Dünya Kupası Biletini Alan A Milli Futbol Takımı, İstanbul'a Geldi

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde Kosova'yı 1-0 yenerek Dünya Kupası'na katılım hakkı elde eden A Milli Futbol Takımı, İstanbul'a döndü.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde Kosova'yı 1-0 yenerek Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, 24 yıl aradan sonra bu başarıyı elde ettikleri için mutlu olduklarını belirtti ve hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu ifade etti.

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde Kosova'yı 1-0 yenerek Dünya Kupası'na katılım hakkı elde eden A Milli Futbol Takımı, İstanbul'a döndü.

Kosova'nın başkenti Priştine'den özel uçakla İstanbul Havalimanı'na gelen A Milli Futbol Takımı'nı, bir grup futbolsever coşkuyla karşıladı.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan A Milli Futbol Takımı Kaptanı Hakan Çalhanoğlu, 24 yıl aradan sonra yeniden Dünya Kupası'na katılım hakkı elde ettikleri için çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Sonunda bitti. Yolculuğumuz da çok güzel geçti. Çok eğlendik, çok keyif aldık. İnşallah artık Dünya Kupası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz." dedi.

Dünya Kupası hedeflerinin sorulması üzerine tecrübeli futbolcu, "Hedef tabii ki ilk önce gruptan çıkmak. Ondan sonra adım adım ilerlemek. İlk önce gruptan çıkmayı başarmamız gerekiyor. Biliyorsunuz ben büyük konuşmayı sevmiyorum. Adım adım ilerlemeyi seviyorum. Takımımıza inanıyorum. Tüm kardeşlerimizin eline sağlık. Ülkemize bu mutluluğu yaşattığımız için çok gururluyuz." ifadelerini kullandı.

Çalhanoğlu, A Milli Takım'ın Dünya Kupası'na en son 2002'de katıldığının hatırlatılması üzerine, "2002'de çok küçüktüm. Oradaki abilerimi izleyerek büyüdüm. Onlar sayesinde bu heyecanı yaşadım. İnşallah biz de bu heyecanı şimdiki gençlere yaşatırız." açıklamasında bulundu.

Milli futbolcu, Dünya Kupası'nda ABD, Paraguay ve Avustralya ile D Grubu'nda yer alacak olmalarına ilişkin, "İyi bir grubumuz var. Başarmamız gerekiyor. Çok zorlu maçlar oynadık. Şimdi Dünya Kupası'na da iyi hazırlanıp, ilk olarak grubumuzdan çıkmayı hedefliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yöneticilerin de bulunduğu ay-yıldızlı kafile, daha sonra havalimanından ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri