Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski İle Ortak Basın Toplantısında Konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile ortak basın toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Zelenski'nin görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü. Görüşmesinin ardından kameraların karşısına çıkan iki lider ortak basın toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"KARADENİZ'DE SEYRÜSEFER EMNİYETİNİ YENİDEN TESİS ETMEK İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

"Savaşta hayatını kaybedenler için Sayın Zelenski'ye ve dost Ukrayna halkına taziyelerimi iletiyorum. Kendisiyle bugünkü görüşmemizde, Ukrayna'da barışın sağlanmasına yönelik son dönemde artan çabaları ve Karadeniz'deki güvenlik durumunu etraflıca ele aldık.

Savaşın, özellikle ABD Başkanı Trump'ın da çabalarıyla diplomatik yollarla sona erdirilmesine yönelik girişimlerin hız kazanmasından memnuniyet duyuyoruz.

Adil bir barışın kaybedeninin olmayacağını söylüyoruz. Barışa giden yolu açmak için elimizden gelen gayreti göstermeye hazır olduğumuzu vurgulamak isterim.

Karadeniz'de seyrüsefer emniyetinin sağlanmasına yönelik fikir alışverişinde bulunduk. Son dönemde yaşanan tırmanışa bağlı olarak çatışmaların Karadeniz'e sıçradığına şahit oluyoruz.

Saldırılar kimden gelirse gelsin, gerekçesi ne olursa olsun hiçbir şekilde kabul etmemiz mümkün değildir. Karadeniz'de seyrüsefer emniyetini yeniden tesis etmek amacıyla taraflarla görüşmelerimizi sürdüreceğiz.

Ukrayna'yı terk etmeyen şirketlerimizin, Ukrayna'nın yeniden inşasına önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Sayın Zelenski'ye de ziyareti için teşekkür ediyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri