Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esnafa Kredi Limitini Artırma Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Programı'nda esnafa sağlanan düşük faizli ve uzun vadeli kredi limitlerinin artırılacağı müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Programı'nda esnaf ve sanatkarlara yönelik kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla Hazine destekli verilen kredilerin 1 milyon liradan 1 milyon 500 bin liraya yükseltildiğini belirtti.

KREDİ LİMİTLERİ YÜZDE 50 ARTIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli açıklamalar yaptığı toplantıda esnafa verdiği müjde ile ilgili şu açıklamada bulundu:

"Bir diğer müjdemiz de esnaf ve sanatkarlarımıza kullandırılan hazine destekli işletme kredilerinin limitini 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya çıkarıyoruz. İş yeri taşıt ve makine tesisat alımına yönelik yatırım kredilerinin limitlerini de 2,5 milyon liradan 3,5 milyon liraya yükseltiyoruz. Yeni limitlerimizin de esnaf kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum."

HAZİNE DESTEKLİ KREDİLERDE YENİ DÖNEM

TESKOMB tarafından yayımlanan 2026/4 Sayılı Genelge ile 29 Temmuz 2026 tarihinden itibaren Hazine faiz destekli kredilerde yeni dönem başladı.

KREDİ LİMİTLERİ 1 MİLYON TL'DEN 1 MİLYON 500 TL'YE ÇIKTI

Yürürlüğe giren yeni düzenleme doğrultusunda esnaf ve sanatkarların işletme kredilerindeki şahıs üst limiti 1 milyon TL'den 1 milyon 500 bin TL’ye çıkarılırken; iş yeri edindirme, taşıt edindirme ile makine ve teçhizat kredilerinin üst limiti ise 3 milyon 500 bin TL’ye yükseltildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri