Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOBB Töreninde Flaş Mesajlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli gelirimizi 1,6 trilyon dolara ulaştırdık! Ekonomimizi sağlam bir yapıya kavuşturduk!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni'nde ekonomi ve ticaret dünyasına yönelik çok kritik veriler paylaştı. Kişi başına milli gelirin 18 bin dolara yükseldiğini belirten Erdoğan, "Öğrenilmiş çaresizlik duvarlarını yıkarken önümüze takoz koyan şeamet tellallarına prim vermeyeceğiz. Sokağın nabzını tutuyor, fırsatçılığa karşı her türlü tedbiri alıyoruz" dedi.

TOBB İKİZ KULELERİ'NDE GÖRKEMLİ TÖREN

Ekonomi ve ticarete katkı sağlayan 25 isme plaketlerinin takdim edildiği törende konuşan Erdoğan, ekonomi lokomotifi olarak nitelendirdiği oda ve borsaların Türkiye'nin küresel başarılarındaki payına dikkat çekti. TOBB'un dünyada en fazla hizmet üreten 3. oda sistemi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, yerli otomobil TOGG'un üretiminden deprem konutlarının inşasına ve gümrük kapılarının modernizasyonuna kadar her stratejik hamlede iş dünyasının imzası olduğunu belirtti.

"KİŞİ BAŞINA GELİR 18 BİN DOLARA ULAŞTI"

Küresel ölçekte ticari rekabetin sertleştiği ve korumacı politikaların yükseldiği bir dönemden geçildiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye ekonomisinin şoklara karşı bağışıklık kazandığını ifade etti. Bölgesel çatışmalara rağmen büyüme trendinin sürdüğünü belirten Erdoğan, masadaki devasa ekonomik verileri şu sözlerle duyurdu:

"Son 23 buçuk yılda sizlerin ve aziz milletin desteğiyle Türkiye'yi her alanda bir üst lige bizler taşıdık. Bölgemizdeki çatışmalara rağmen geçtiğimiz yıl ekonomimizi yüzde 3,6 oranında büyüttük. Milli gelirimiz 1,6 trilyon dolara ulaştı, kişi başına düşen milli geliri ise 18 bin dolara çıkardık. Dış ticaret hacmimiz 820 milyar doları bulurken, mal ve hizmet ihracatımızı 396 milyar dolara ulaştırdık. Çok yakın bir gelecekte 400 milyar dolar barajını da aşacağız."

"ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK DUVARLARINI YIKIYORUZ"

Türkiye'nin üretim ve vizyon projeleriyle büyümesini hazmedemeyen bir kesimin sürekli olarak pürüz çıkardığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Türkiye'ye dayatılan öğrenilmiş çaresizlik duvarlarını yıkmaya çalışırken, birileri de önümüze sürekli takoz koyuyor. Ellerine geçirdikleri her fırsatı şeamet tellallığı için kullananları bugüne kadar kale almadık, bundan sonra da onlara prim vermeyeceğiz. Yeni başarılara imza atmayı sürdüreceğiz" diyerek net bir duruş sergiledi.

"SOKAĞIN VE ÇARŞININ NABZINI TUTUYORUZ"

Ekonomik kalkınmayı yalnızca kağıt üzerindeki istatistiksel verilerden ibaret görmediklerini, sahadaki gerçeklerin farkında olduklarını aktaran Erdoğan, piyasadaki haksız fiyat artışlarına ve fırsatçılara yönelik de sert bir uyarıda bulundu. Ekonomi yönetiminin sıkı tedbirlerle sahada olduğunu belirten Erdoğan, "Üretim ve ulaştırma maliyetlerindeki artışla izah edilmeyecek bir fırsatçılıkla karşı karşıyayız. Ekonomi yönetimimiz her türlü tedbiri alıyor, almaya da devam edecektir" diyerek piyasa spekülatörlerine geçit verilmeyeceğinin sinyalini verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri