Cizre'de Amedspor Taraftarları Havai Fişekleri Birbirine Fırlattı, Yüzlerce Kişi Kaçıştı

Samsunspor deplasmanından 2-1 galibiyetle dönen Amedspor'un zaferi Cizre'de sokaklara taşındı.

Dörtyol Kavşağı'nda toplanan bazı gruplar fişekleri karşılıklı atınca kalabalık panikle dağıldı. Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından kent sakinleri, kutlamalarda havai fişeğe yasak getirilmesi çağrısında bulundu.

Trendyol Süper Lig'de Amedspor'un Samsunspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etmesinin ardından Cizre'de yapılan kutlamalar, grupların birbirine havai fişek atmasıyla gergin anlara sahne oldu.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Cizre'de cadde ve sokaklara çıkan Amedspor taraftarları, galibiyet sevincini araçlarıyla şehir turu atarak ve havai fişek patlatarak kutlamaya başladı. Kutlamaların adresi olan kent merkezindeki Dörtyol Kavşağı'nda ise kısa süre sonra hareketli anlar yaşandı.

KUTLAMA BİR ANDA KORKUYA DÖNÜŞTÜ

Dörtyol Kavşağı'nda toplanan bazı gruplar, kutlama amacıyla patlatılan havai fişekleri karşılıklı olarak birbiri üzerine fırlatmaya başladı. Gösterinin bir anda fiili saldırıya dönüşmesiyle alanda bulunan yüzlerce vatandaş büyük bir korku ve panik yaşadı. Fişeklerin hedefi olmaktan kıl payı kurtulan gençlerin ve çocukların kaçışma anları çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla saniye saniye kaydedildi.

VATANDAŞLAR YASAK İSTEDİ

Kutlamaların bilinçsizce yapıldığını ve büyük tehlike saçtığını belirten vatandaşlar, "Galibiyet sevinci yaşamak herkesin hakkı ancak bu durum kutlama olmaktan çıkıp can güvenliğimizi tehdit eden bir boyuta ulaşıyor. Çoluk çocuk dışarıdayken kafamızın üstünde havai fişekler patlıyor. Daha büyük bir facia yaşanmadan, bu tür sokak kutlamalarında havai fişek satışının ve kullanımının kesinlikle yasaklanmasını istiyoruz" diyerek gerekli tedbirlerin alınmasını talep etti.

DAHA ÖNCE İTFAİYE ERİ VE POLİS YARALANMIŞTI

Öte yandan, Cizre'de daha önce düzenlenen benzer kutlamalarda kontrolden çıkan havai fişeklerin isabet etmesi sonucu bazı ev ve iş yerlerinde hasar meydana gelmiş, bir itfaiye eri ile bir polis memuru yaralanmıştı. Yaşanan son olayda şans eseri yaralanan olmazken, vatandaşlar tehlikeli kutlamalara tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri