Beşşar Esed'in Kuzeni Yargılanıyor: Duruşmaya Demir Korkuluklar Arasında Katıldı

Suriye'de devrik rejim lideri Beşşar Esed'in kuzeni ve Dera halkına karşı gerçekleştirilen ihlallerle suçlanan Atef Necib'in yargılanmasına başlandı.

Beşar Esad Rusya'da sefa sürerken, Suriye'de devrimin fitilini ateşleyen Dera işkencelerinin sorumlusu ve Beşşar Esad’ın kuzeni Atef Necib, başkent Şam’da yoğun güvenlik önlemleri altında hakim karşısına çıkarıldı.

Suriye'de devrik rejim lideri Beşşar Esad'in kuzeni ve Dera halkına karşı gerçekleştirilen ihlallerle suçlanan Atef Necib'in yargılanmasına başlandı.

Necib, başkent Şam'daki Adalet Sarayı'nda bulunan Dördüncü Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen duruşmaya Suriye Başsavcısı ve kurban yakınları ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

DEMİR KAFESE KONDU

Televizyonlardan canlı yayınlanan duruşmada Necib'in, mahkeme salonunda demir korkuluklar ardındaki özel bir bölümde tutulduğu görüldü.

Duruşmanın ilerleyen günlerde de devam etmesi bekleniyor.

UYGULADIĞI İŞKENCELERLE BİLİNİYOR

Beşşar Esad'in kuzeni olan Necib, 2008-2011 yıllarında Dera'da Siyasi Güvenlik Şubesi Başkanı olarak görev yapmıştı.

2011 yılında Necib'in emriyle güvenlik güçleri, protesto yürüyüşlerine gerçek mermilerle müdahale ederken gözaltına aldıkları sivillere işkence uyguladı. Necib, Dera halkını toplu cezalandırma politikalarıyla hedef alarak bölgedeki su, gıda ve tıbbi yardımlara erişimi engelledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri