Aziz Yıldırım Enkaz Devralacak: Fenerbahçe’nin Borcu 26 Milyar 202 Milyon Tl

Fenerbahçe Kulübünde gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kurulda, sarı-lacivertlilerin borcunun 28 Şubat 2026 itibarıyla 26 milyar 202 milyon lira olduğu açıklandı.

Mevcut Başkan Sadettin Saran'ın adaylığını koymadığı seçimde, Aziz Yıldırım ile Hakan Safi, Fenerbahçe'nin yeni başkanı olmak için karşı karşıya.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu bugün 6 Haziran 2026 Cumartesi günü saat 10.00’da başladı. İki gün sürecek olan genel kurul, 7 Haziran Pazar günü de devam edecek. Kulüp üyeleri oylarını, Chobani Stadyumu'nun bitişiğinde bulunan eski Kenan Evren Lisesi'nin arazisinde kullanacak.

Genel kurulun ilk gününde idari gündem, maddelerin görüşülmesi ve başkan adaylarının konuşmaları gerçekleşecek. Kurulun yarın ve son gününde ise saat 10.00-17.00 saatleri arasında oy kullanma işlemi yapılacak ve sonuçların açıklanmasıyla Fenerbahçe yeni başkanına kavuşacak.

Genel kurul, sarı-lacivertli kulübün televizyon kanalı FBTV'de şifresiz olarak yayınlanıyor

Safi ve Yıldırım destekçileri arasında gerginlik: Genel kurula ara verildi
Genel kurulun ilk saatlerinde Aziz Yıldırım ve Hakan Safi destekçisi taraftarlar arasında gerginlik çıktı. Karşılıklı olarak tezahüratlarda bulunan gruplar, birbirlerine su şişesi fırlattı. Olayın ardından Divan Kurulu Başkanı Mosturoğlu, genel kurula ara verdi. Yükselen tansiyon ise kısa süre içerisinde son buldu

Mosturoğlu: Stadyumumuza izinsiz giriş yapanlar ya kendileri çıkacak ya polis zoruyla

Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu, genel kurula izinsiz giren taraftarların olduğunu ve bu kişilerin stattan çıkmadığı sürece genel kurula devam etmeyeceğini söyledi. Mosturoğlu, "Stadyumumuza izinsiz, yetkisiz giriş yapanlar var. Onlar terk etmediği müddetçe genel kurulu başlatmayacağım. Burada emniyet riskleri oluştu. Bu yetkisiz arkadaşlar ya kendileri çıkacak ya polis zoruyla çıkarılacaklar. 5 dakika süremiz var. Yoksa genel kurul sıkıntıya girecek gerçekten" ifadelerini kullandı.

Eski Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi Yasemin Merçil, yönetimde yalnızca transferlerin önemli olmadığını vurgulayarak "Bir spor kulübü sadece transfer yaparak değil, altyapı ve gayrimenkul yatırımıyla büyür. Bugün kulübümüzün elinde hızla nakde çevrilecek gayrimenkullerimiz azalmıştır. Başkan adaylarımız, açıklayacakları transferler konusunda dikkatli olmalıdır" şeklinde konuştu.

Borç, 26 milyar 202 milyon lira
Fenerbahçe'nin borcunun 28 şubat 2026 itibarıyla 26 milyar 202 milyon lira olduğu açıklandı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri