AKP'de Tüzük Değişiyor; 3 Yeni Genel Başkan Yardımcılığı Geliyor

AKP'de yarın yapılacak kongrede, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikle genel başkan yardımcılığı sayısının 19'dan 22'ye çıkarılması planlanıyor.

İl ve ilçe başkanlıklarında büyük ölçüde değişime giden AKP, pazar günkü kongrede sadece parti yönetimini değil genel merkezin mevcut şemasını da değiştirmeyi planlıyor.

AKP'de yarın yapılacak kongrede, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikle genel başkan yardımcılığı sayısının 19'dan 22'ye çıkarılması planlanıyor.

Yeni oluşturulacak genel başkan yardımcılıklarının, Türk Devletleri ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olacağı belirtiliyor.

İl ve ilçe başkanlıklarında büyük ölçüde değişime giden AKP, pazar günkü kongrede sadece parti yönetimini değil genel merkezin mevcut şemasını da değiştirmeyi planlıyor. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; çalışmalarını tamamlayan parti kurmayları, genel başkan yardımcılıklarına 3 yeni başkanlık daha eklemeyi düşünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onay vermesi hâlinde, yeni oluşturulacak genel başkan yardımcılıklarının, Türk Devletleri ile İlişkiler, Kültür ve Sanat Politikaları ile Sağlık Politikalarından sorumlu olacağı belirtiliyor.

Böylelikle AKP'de 19 olan genel başkan yardımcılığı makamı sayısı 22’ye çıkacak. Yeni kurulacak birimlerle MYK’daki üye sayısı da 30'a yükselecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri