3. Havalimanı 'Ortağı' Bilin Group Da Konkordato İlan Etti!

Bilin Group bünyesindeki şirketlerle birlikte,Türkiye’nin en yüksek cirolu şirketlerinin konkordato kervanına katıldı.

Bilin Group bünyesinde  Bilin Global Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi, Bilin Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi, Büyük Doğu Dış Ticaret Danışmanlık AŞ ve Cemil Saruhan Sarman konkordato talep etti.

 

Merkez Bankası’nın yıllık enflasyon tahminlerini kara bir tablo çizerek 2’ye katladığı,son 3 ayda ise Türkiye’nin en yüksek cirolu şirketlerinin konkordato zincirine kapıldığı son günlerde Erdoğan ve Albayrak ‘Kriz yok!’ söylemleriyle gündemdeler.

 

3. Havalimanı’nda 250 Miyon Euro’luk Anlaşmada Bilin Group Da Vardı

 

Bilin Group,6 şirket işletmecisi ile birlikte,İstanbul 3. Havalimanı’nda kargo ve yer hizmeti vermek üzere,a 250 milyon euroluk anlaşma imzalamıştı.

250 milyon euroluk anlaşmalar 25 yıllık işletme süresince geçerli olacağı,anlaşmayı yapan firmaların “Kargo Şehri ve Yer Hizmetleri Kampüsü”ndeki binalarını yaparak, İstanbul Yeni Havalimanı içinde hizmet vermek için yerlerini alacağı söylenmişti.

 

Mali yapıları bozulan şirketler için mahkeme 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

 

Ceren Grubu Da Konkordatosunu İstedi

 

Öte yandan, Ceren Matbacılık AŞ, İstanbul Print Matbaacılık Ltd. Şti, Ceren Özel Eğitim Kurumları Limited Şti, Ceren İnovasyon Okulları Ltd. Şti. ve Yaşar Kayacan için de konkordato talep edildi. Bakırköy Ticaret Mahkemesi, üç aylık geçici mühmet kararı verdi  ve üç kişilik geçici konkordato komiseri heyeti atadı.

 

Son Üç Ayda Konkordato İlan Eden Firmalar Dudak Uçuklattı!

 

.27 Eylül’de Türkiye'nin en büyük market zincirleri arasında yer alan 1.7 milyar lira

cirolu Makro Market,

.7 Eylül’de Mendo İç Giyim Tekstil Pazarlama Ve Dış Ticaret Limited Şirketi,

.5 Eylül’de Türkiye’de mücevher alanında ön plana çıkan firmalardan biri olan Gilan,

.2 Eylül’de yılda 300 milyon lira cirolu Türkiye genelinde bayileri bulunan akaryakıt dağıtım şirketi Remoil,

.31 Ağustos’ta Türkiye’de 150 satış noktası bulunan, 80 yıllık ünlü ayakkabı markası Hotiç,

.12 Haziran’da 55 yıllık bir firma olan Keskinoğlu

ardı ardına konkordato ilan etti.

 

Erdoğan ve Albayrak’a Göre Kriz Var Mı Yok Mu? Merkez Bankası Ne Diyor?

 

19 Eylül 2018 günü,Beştepe’deki Gaziler Günü konuşmasında Erdoğan

"Kriz filan sakın ha bunlara aldırmayın, bunların hepsi manipülasyondur, bizde kriz filan yok, güçlenerek geleceğe yürüyoruz" diyen Erdoğan, "AVM'lerde manipülasyon yapanlara da aldırmayın" ifadelerini kullanmıştı.

20 Eylül 2018 günü de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Frankfurter Allgemeine gazetesi için kaleme aldığı makalede Türkiye'nin kur krizini atlattığını belirtmiş,enflasyonla mücadele ve tasarruf önlemleriyle bütçe disiplinin korunmasına mutlak öncelik verdiklerini söylemişti.


Merkez Bankası Enflasyon Tahminini 2 Katına Çıkarmıştı

 

31 Eylül 2018’de ise Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya,2018 yıl sonu enflasyon tahminini yapmış,enflasyon tahminini yüzde 13.4’ten yüzde 23.5’e çıkardı.

Tahminleri belirlerken temkinli bir duruşu tercih ettiklerini söyleyen Çetinkaya,’Riskler dikkate alındığında para politikası duruşu temkinli olmak zorundadır.Önümüzdeki dönemde temkinli duruşu koruyacağız.Mevcut şartlar sıkı para politikası duruşunun uzun süre korunmasını gerektiriyor.Enflasyonda hedeflerin üzerindeyiz.’ dedi,Türkiye’yi bekleyen zor günlerin altını çizdi.Cumhurbaşkanı ve Hazine ve Maliye Bakanı’nı adeta yalanlar bir tablo çizdi.

 

Analistler, ‘Yöneticilerin krizi görmezden gelerek sonuçlarıyla yüzleşmeyi örtbas ettikleri,yıllık enflasyon oranının ise tahmin edileni 2’ye katladığı durumda,ilan edilen konkordatoların sonu gelmeyecek gibi görünüyor.’ yorumunu yaptı.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri