Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

Şehitlerin Anısına!

BU HAFTA 9 ŞEHİT VERDİK

“Zenginimiz bedel verir,  askerimiz fakirdendir” tezi bir kez daha nüksetti!

ŞEHİT NASIL OLUNUR?

Allah yolunda VATANI, BAYRAĞI,  MİLLİ MARŞI, AİLESİ, NAMUSU VE ŞEREFİ ‘ için CANINI feda eden bir Müslüman’a ŞEHİT denir.

Şehitlik, İslâm'da en büyük mertebedir. Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yücedir. Âhirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir. Bunun içindir ki, şehitlerin bütün günah ve kusurları Allah tarafından affedilmektedir.

Müslümanları, düşmanlarına üstün kılan en mühim esaslardan biri "Ölürsem şehidim, kalırsam gazi!" inancıdır. “BİZLERDE MALUL SAYILAMAYAN GAZİLERİZ”.

Açıklama: asker-operasyon-saldiri-arsiv-20072015.jpg

ŞEHİT KİME DENİR?

Bu durum, ayette "iki güzelden biri" şeklinde ifade edilmiştir. (Tövbe, suresi 9/52 ayet) Yani, mü´min için savaşta iki güzel netice vardır: Ya galip gelecek, ya şehit olacaktır.” BU NEDENLE ÖLÜRSEK CENNET BİZİM KALIRSAK VATAN BİZİM” dir ilkesini benimsemiş bir aile ve ordu mensubuyuz. “Ülkemizin en küçük yapı taşı AİLE en büyük yapı taşı ORDU dur”.

Ali İmran suresinde ise  "Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında rızıklanmaktadırlar."

"Allah'ın lütfundan verdiği nimetle sevinçlidirler. Arkalarından kendilerine ulaşamayan kimselere de hiç bir korku olmayacağını ve üzülmeyeceklerini müjdelemek isterler." (Âl-i İmran, 3/169 ve 170)

ŞEHİT NÖBETİ NEDİR?

Şehit nöbeti 2 bin yıllık ordu geleneğinin bir parçasıdır.

“Şehidimiz uyku tulumunun içine konmuş, üzerine TÜRK BAYRAĞI konmuş ve uyku tulumuna sarılmış buna KAMUFULAJ kefeni denir. Kamuflaj kefeni ise yattığı dağ matının üzerine konmuş. Şehit nöbetini en yakın arkadaş tutar. Genelde bu body’si olur. Nakil gerçekleşinceye kadar hazır olda NÖBET TUTAR.  

ŞEHİT NASIL UĞURLANIR?

Bady her an yanında... “Bady nöbet tutar ama bu aslında acı bir yolculuğun da başlangıcıdır. Şehidin uğurlanması sırasında en yakınındaki kişi onun yanından bir an olsun bile ayrılmaz. Çatışma alanından helikopter ile hastaneye götürülürken de yanındadır. Yıkanmasında da hazır bulunur. Aileye teslim edilirken de hep şehidin yanındadır. Mezarına toprak atılırken de oradadır...

Eğer badysi de aynı operasyonda şehit oldu ise şehit nöbetini aynı devre arkadaşları sırayla tutarlar. Uğurlama ve ailesine teslimine kadar devre arkadaşları ilgilenir”.

“Türk ordusunda şahadet en büyük onurdur. Şehit nöbeti tutmak ise en acı onurdur...”

KAMUFLAJI KEFENİ…

Şehidin içinde yattığı uyku tulumuna, kamuflaj kefeni denir...

Açıklama: cephede-en-aci-nobet-2631432.Jpeg

Malul sayılmayan gazilerimiz şehit arkadaşları ile çatışırken aynı zamanda da şehit arkadaşlarının son isteklerini ve vasiyetlerini de yerine getirmeye çalışmaktadır.

Bunlardan birisi Mustafa KURUBACAK, Malul Sayılmayan Gaziler dernek başkan yardımcısı 07.07.1994 yılında yaralanmış Yaşar SARAL ve daha ismini hatırlayamayacağım niceleridir.

Yine malul sayılmayan gazilerimizden, vücudundaki şarapnel parçalarından dolayı metalin kanını arsenik ve antimon ile zehirlemesiyle şehit olan Osman ASLAN arkadaşımızdır.

Açıklama: posta.jpg

Son zamanlarda görüyoruz ki televizyonlar ve gazeteler artık şehit haberlerini saniyeler ile haber vermeye başladılar. Gazetelerde sadece küçük bir başlık ile geçiştirmektedirler.

Gazilerden de hiç bahsetmezler. Çünkü ülkemizde insanlar gazileri gereksiz ve sevimsiz görürler.

Eger gazileri insan yerine koysaydık bugün gaziler arasında ayrımcılık olmazdı.

Sivil olarak ve Kamuda çalışan ve terörden dolayı ölenler şehitlik derecesini alıyor

Gazilere gelince ayrımcılık başlıyor özellikle 1053 nizamname ve yönetmelikler mevzuatları bunda etkili oluyor.

 

Yazmaya devam edeceğim.

 

 

3713 Terörle Mücadele sırasında 1995 yılında kuzey ırakta yaralanıp Ölçü aletleri,

Mezüre, Kumpas, Cetvel,1053 nizamname ve T.S.K.sağlık yönetmeliği mağduru

Malul GAZİ Sayılmayanların SOSYAL MEDYA SORUMLUSU

GAZİ Mustafa KURUBACAK

NGAZETE Gazi ne diyor köşe yazarı

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum