Kerime Yıldız

Kerime Yıldız

SEFÂLETİN NİRVANASI NEDİR?

Yıllar evvel bir ağa-maraba dizisi vardı. Ağanın hanımı, evin hizmetçisine, haksız yere tokat attı. Hizmetçi, bir süre hanımın gözüne görünmedi. Arayı bulmak isteyenler, hanımı yumuşattılar. Hizmetçiye de, “Seni affetti. Git özür dile!” diye müjde verdiler. Hizmetçi, hanımın yanına gidip özür diledi, elini öptü.

Efendi-köle ilişkisi böyledir. Böyledir de köle olanların, birbirlerini kölelikle suçlaması ilginçtir. 

2016 ocak ayında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve eşi, İstanbul’a geldiler. Jill Biden, bir kafede karşılaştığı Cüneyt Özdemir’in hatırını sordu. Özdemir de bunu, anında twitterda paylaştı. Tuncer Köseoğlu, Özdemir’in twitini, “Türk gazetecilerinin düştüğü sefâletin nirvanası” olarak tanımladı.

Gazeteci Turgay Güler ise Aslı Aydıntaşbaş ve Kadri Gürsel gibi gazetecilerin, Joe Biden'la çekilmiş fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmalarını, bir Osmanlı fıkrasıyla yorumladı. Cuma selâmlığında pâdişahın atı, bir adama bakmış da adam, “Yaşasın, sadrazam oluyorum!” diye sevinçten deliye dönmüş de yok bilmem ne…

Aynı senenin Ekim ayında ABD’nin ne idüğü belirsiz sapık starı Lindsay Lohan, Bosphorus Global’in dâvetlisi olarak Türkiye’ye geldi. Hilâl Kaplan ve Abdurrahim Boynukalın tarafından kamplarda gezdirildi. Sultanbeyli Belediye Başkanı, Kur’an-ı Kerim hediye etti. Gâziantep Belediye Başkanı Fatma Şâhin tarafından ağırlandı. Ev sâhipleri, ağır misâfirleriyle verdikleri pozları twittırdan paylaştılar. 

Gezme arası yatında güneşlenen Lohan, kampı gezerken başına başörtüsü taktığı ve “Dünya beşten büyüktür” dediği için Yeni Akit gibi İslâmcı gazeteler tarafından çok takdir edildi. 

Cüneyt Özdemir ve Aslı Aydıntaşbaş ile dalga geçip, “sömürge gazetecileri” diyenler, bu rezâlete sustular. Turgay Güler, fıkra anlatmadı. 

ABD Başkan Yardımcısı ile fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşmak sefâletin nirvanası ise ahlâk yoksunu ABD’li bir artistle aynı şeyi yapmak sefâletin nesiydi? (Bendeniz o zaman, “Hangisi daha komik?” diye sormuştum.)

NATO Zirvesi’nde Biden ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, soykırım bahsinin açılmamasına “hamdolsun” demesini eleştirenler var. Ben eleştirmiyorum, Biden’den özür dilemediğimiz için şükrediyorum.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.