Seçim gecesi can veren Muhammed’in annesi isyan etti

Seçim gecesi can veren Muhammed’in annesi isyan etti

Mersin merkez Toroslar ilçe AKP binası önünde seçim gecesi davul zurna eşliğinde yaşanan sevinç gösterisine katılan 14 yaşındaki Muhammed Eslek, sıkılan bir tabancadan çıkan kurşunun başına isabet etmesiyle yaşamını yitirdi.

Mersin'de seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra kent merkezinde özellikle Suriyeli sığınmacıların da aralarında bulunduğu grupların sevinç gösterisi kanlı bitti.

AKP Toroslar ilçe binası önünde arkadaşlarıyla sevinç gösterisine katılarak oyun oynadığı sırada kör bir kurşunun başına isabet etmesiyle ağır yaralanan 14 yaşındaki Muhammed Eslek yaşamını yitirdi.

Gencin ölümü ailesini ve sevenlerini yasa boğarken gözü yaşlı anne Hülya Eslek, oğlunun ölümüne neden olan katilin bulunarak gerekli cezaya çarptırılmasını istedi.

Muhammed Eslek

Mersin'in merkez Toroslar ilçesi Kurdali mahallesinde evi bulunan Ortaokul son sınıf öğrencisi Muhammed Eslek, yaşıtı arkadaşlarıyla Okan Merzeci Bulvarı Anıt Kavşağı yakınındaki AKP ilçe binası önüne giderek çalınan davul zurna eşliğinde oyun oynadı.

Aradan bir süre geçtikten sonra yoldan geçen ve seçim sevinci nedeniyle bir maganda tarafından sıkılan bir tabancadan çıkan kurşun oyun oynamakta olan gencin başına isabet etti.

Başına isabet eden kurşunla kanlar içinde kalarak sendeleyip yere düşen genç, olay yerine ulaşan ambulansla Mersin Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yoğun bakım ünitesinde bir gece kalan Muhammed Eslek, salı sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Muhammed Eslek, Yalınayak Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

ANNESİ VE YAKINLARI MEZARINI ZİYARET ETTİ

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yaşanan sevinç gösterisi sırasında sıkılan bir kurşunla hayata veda eden Muhammed Eslek'in annesi Hülya Eslek ile yakınları mezarını ziyaret etti.

Oğlunun mezarı başında gözyaşlarına boğulan acılı anne Hülya Eslek, “Damat gibi oynarken, birden yere yığılıyor. Hastaneden aradıklarında ‘Bir hastalığı var mıydı?' diye sordular. Ben de olmadığını söyledim. Meğerse oğlum vurulmuş. Oğlumun ölümüne neden olan kişinin bulunarak gerekli cezaya çaptırılmasını istiyorum” dedi.

Taziye ziyareti sırasında da evinde de gözyaşı döken acılı anne Hülya Eslek, “Niye vurdular seni Maho? Daha ben seni askere gönderecektim, evlendirecektim. Benim ciğerim yandı onlarınki de yansın. Kim yaptıysa bulunsun, Allah onların da ciğerini yaksın” diyerek ağıt yaktı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Bu arada meydana gelen olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

Polis çevrede ve AKP ilçe binası önündeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Ancak çocuğun ölümüne neden olan silahın kim tarafından, nereden ateşlendiğini henüz bulunamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler