Şebnem Diler'den Üçüncü Kişisel Sergi

Şebnem Diler'den Üçüncü Kişisel Sergi

Şebnem Diler’in, alışılmışın dışındaki farklı malzemeleri kendi tekniğiylebirleştirerek oluşturduğu, üçüncü boyut içeren eserleri “VEEE PERDE” isimli üçüncükişisel sergisinde sanatseverlerle buluşuyor.

Başarılı resim sanatçısı Şebnem Diler’in, alışılmışın dışındaki farklı malzemeleri kendi tekniğiyle birleştirerek oluşturduğu, üçüncü boyut içeren eserleri “VEEE PERDE” isimli üçüncü kişisel sergisinde sanatseverlerle buluşuyor.
Robert Koleji ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi, Sahne Tasarımı ve Kostüm bölümünü bitiren ve Milano’da Instituto Superiore di Architettura e Design’da iç mimari masteri yapan Şebnem Diler, pandemi sürecinde üzerinde çalıştığı bu serginin çıkış noktasını “Evlerde kapalı kaldığımız pandemi döneminde; tiyatroya, sinemaya, sergilere ve gösteri sanatlarına hasret kaldık. Sergi, bu dönemde çevrimiçi izlediğim performanslardan etkilenerek, akademi yıllarında yaptığım projeleri arşivden çıkarmam ve onları karıştırmamla başladı…” diye açıklıyor.

sebnemdiler.jpg

“Kullandığım malzeme ve tekniklerle derinlik görüntüsü yakalama çabam eserlerimi hep birer sahneye dönüştürmek için oldu. Bunun kaynağını ise; aldığım sahne tasarımı, dekor ve kostüm eğitimine bağlıyorum. Bugüne kadar tablolarımda manzara ve tabiat görüntülerine yer verdim fakat bu sergide tablolarımı tiyatro sahnesine dönüştürmeyi amaçladım. Daha önce yaptığım ama bana
tamamlanmamış hissi veren resimlerimi, üzerine performans sanatçılarının figürlerini ekleyerek dönüştürdüm.
Kuğu Gölü’nden Fındıkkıran’a, Phantom of the Opera’dan Şehrazat’a, Madam
Butterfly’dan Carmen’e kadar bütün bu operaların ikonik karakterlerinin kostümlerinin yanı sıra Cirque de Soleil’in akıllara durgunluk veren koreografilerinin resimlerime yansıması tablolarımda büyülü atmosferler yaratmamı sağladı.” diyen Şebnem Diler’in eserlerinde müziğin renklerini yakalacaksınız.

diler.jpg

“Viva Arte Venice”, “International Exhibition Napoletana” (Casario Contemporary Art Museum) Türk-Yunan ortak sergisi “Seramiğin Sırrı” gibi yurtdışı karma sergilerin yanı sıra birçok yurtiçi karma sergilerde yer alan sanatçı; 2017 yılında 30 yıllık sanat birikimini aktardığı resimlerden oluşan ilk kişisel sergisi “Hologramik Renkler”i, 2019 yılında ise “Kabil” adlı ikinci sergisini açtı.

diler1-001.jpg

Üçüncü sergisi “Veee Perde”yi 16 - 22 Nisan 2022 tarihleri arasında Art212’de
izleyebilirsiniz.
Açılış: 16 Nisan 2022 Cumartesi,
Saat: 14:00 – 21:00
Ziyaret saatleri: 09:00 – 18:30
Adres: Art212, Kadırgalar Cad. Açıkhava Ap. No: 8-B Nişantaşı 34367 İstanbul
(Macro Center yanı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler