Sayısal Loto'nun Çılgınlığı Matematik Bilimini Allak Bullak Etti

Sayısal Loto'nun Çılgınlığı Matematik Bilimini Allak Bullak Etti

Çılgın Sayısal Loto’nun 1 Ekim tarihli çekilişinde 43-44-45-46 ve 47 sayıları peş peşe geldi. Şaibe iddiaları tekrar gündem oldu.

1 Ekim Çılgın Sayısal Loto çekilişinde90 sayı arasından kazanan sayılar 22, 28, 43, 44, 45, 46, 29 ve 47 oldu. 5 sayının ardışık gelmesi dikkat çekti.

6 bilen çıkmayınca 147 milyon 599 bin 223 TL ikramiye gelecek haftaya devretti.
Milli Piyango, şans oyunlarını Demirören grubuna ve Sisal-Şans grubuna devretmişti. Sisal ise hisselerini, yıllık 7 milyar dolardan fazla hasılatı bulunan İrlanda-İngiliz ortaklığındaki bahis devi Flutter PLC'ye sattı.


Şaibe iddiaları ile sık sık gündeme gelen şans oyunları, bu defa da ardışık 5 sayının (43-44-45-46-47) çıkması ile bir kez daha gündemde.

İşte daha önce şaibe ve şüphelerle gündeme gelen Milli Piyango oyunları:

Bursa'da 2 Şubat 2021'de iki farklı bayiden bir saat arayla elektronik makineden Şans Topu oynayan bir vatandaşa, aynı 6 sayı geldi. 6 sayının aynı olma ihtimalinin, 3 milyon 895 bin 584'de bir olduğu hesaplandı.
30 Ocak 2019'da yapılan çekilişte Loto ve Şans Topu çekilişlerinde 3 sayı aynı geldi ve 6.95 milyarda bir olasılık gerçekleşti.
Tam biletler 4 yıl boyunca üst üste yüzde 90 seviyesinde Ankara'ya isabet etti.
DENETLENMEDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI
Türkiye Varlık Fonu tarafından 2020 yılı Ağustos ayında Sisal-Şans ortak grubuna devredilen Milli Piyango’nun o tarihten sonra denetlenmediği ortaya çıkmıştı.

Milli Piyango İdaresi’nin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü 1 Nisan’da KİT Alt Komisyonu’nda konuşan CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Atila Sertel, “Sürekli devreden ikramiyeler, kasaya çıkan yılbaşı biletleri gibi çok sayıda iddialar gündemden düşmüyor. Sözleşme gereği Sisal-Şans ortak grubunu düzenli olarak denetlemesi gereken Milli Piyango İdaresi ise 1.5 yıldır denetim yapmamış. Yani tabiri yerindeyse Demirören’in de içinde olduğu Sisal-Şans grubu 1.5 yıldır istediği gibi at oynatıyor. Olan da bir umut peşinde koşan vatandaşa ve devletin kasasına girecek paraya oluyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler