"Sayın Erdoğan bu uçak kimin uçağı?"

"Sayın Erdoğan bu uçak kimin uçağı?"

"Satın aldıysan büyük ayıp kaç tane uçak alacaksın ya, satın almadıysan ikinci el uçağı biri sana hediye ettiyse daha büyük ayıp"


CHP Parti Meclisi toplantısında basına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Çok ciddi bir ekonomik krizin içindeyiz. Daha başlangıcındayız sonunda değiliz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Varlık Fonu Başkanlığına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkanvekilliği'ne de damadı Berat Albayrak'ın getirilmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Kendisine önerim var, Bilal'i de alsın, iyi ok atıyor belki enflasyonu tutturur" dedi.

 Kılıçdaroğlu, İdlib'e yönelik operasyonla ilgili Türkiye'nin bekası için Suriye yönetimiyle işbirliği yapılmasının çok önemli olduğunu, Türkiye'nin Suriye yönetimiyle işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

CHP lideri, Ankara'nın "İdlib'de ateşkes" çağrılarına yönelik olarak, "Türkiye kiminle ateşkes yapılmasını öneriyor? Terör örgütleriyle mi? El Nusra'yla mı?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faizle ilgili açıklamalarını ve Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımını hatırlatarak, "İstifa etmek gibi onurlu bir hareket vardır. İstifa et. Onurlu bir insansan görevini bırakırsın. 16 yıldır ülkeyi bu hale getirdin" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Çıkıp vatandaşa doları bozdurun dediler. Milleti tehdit ettiler. Bunun söyleyen adam yakınlarının Man Adası'ndan getirdiği 15 milyon doların hesabını vermedi.

Vatandaşa doları bozdur diyorsun da yapılan ihaleleri lira üzerinden yürütelim demiyorsun. Türkiye bunların döneminde tefecilere yakayı kaptırdı. Dışarıya 156 milyar dolar, içeriye 699 milyar lira o tarihteki kuru baz aldığımızda 408 milyar dolar faiz ödendi.

AVM kiraları lirayla olacak dediler ama köprü geçişleri liraya dönecek demediler. Asıl para onlarda.

"BİLAL'İ DE ALSIN"

Faiz geldi Erdoğan'ı teslim aldı çünkü tefeciler daha güçlü. 18 Ocak'ta Merkez Bankası'nın repo faizi yüzde 8'di dün yüzde 24'ü aştı. Erdoğan Merkez Bankası'ndan şikayetçi, senin şikayet etme gibi bir hakkın yok. Hemen bir kararname çıkar, Varlık Fonu'na yaptığın gibi kendini oraya başkan olarak ata. Kendisine önerim var, Bilal'i de alsın, iyi ok atıyor belki enflasyonu tutturur.

Dün itirafta bulundu israf ekonomisinden vazgeçiyoruz diye. Bunu derken kendisine olağanüstü güzel bir uçak almış. Katar şeyhinden hediye dediler. Ben soruyorum Sayın Erdoğan bu uçak kimi uçağı? Satın aldıysan büyük ayıp kaç tane uçak alacaksın ya, satın almadıysan ikinci el uçağı biri sana hediye ettiyse daha büyük ayıp. Türkiye'nin onuruyla kimsenin oynama hakkı yoktur. Türkiye Cumhurbaşkanı hediye uçakla gezemez. Senden 81 milyon adına cevap istiyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler