Savcı Sayan’dan Dikkat Çeken İddia: “Ankara’da İlginç Pazarlık”
CHP'nin iç krizleri ve adaylık tartışmaları sürerken, Savcı Sayan'dan çok konuşulacak bir iddia geldi.
CHP'nin iç krizleri ve adaylık tartışmaları sürerken, Savcı Sayan'dan çok konuşulacak bir iddia geldi. Sayan, CHP'nin "Mutlak Butlan Davası"nın düşmesi karşılığında Mansur Yavaş'tan vazgeçmeye hazırlandığını öne sürdü.
Eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, Ankara kulislerini hareketlendirdi.
SAYAN’DAN KRİTİK İDDİA: MANSUR BEYİ VERELİM
İddiaya göre CHP, partiyi riske sokabilecek hukuki davaları kapatmak için stratejik bir pazarlık arayışında.
"Mutlak Butlan Davası"nın (parti işleminin geçersizliği davası) sonuçsuz kalması karşılığında Mansur Yavaş'ın siyasi geleceğinden vazgeçilmesi.
Sayan, bu yaklaşımın ilkesel bir duruştan ziyade "siyasi hesap" olduğunu vurguladı.
Sayan, "ANKARA'DA İLGİNÇ PAZARLIK.. MANSUR BEYİ VERELİM, MUTLAK BUTLAN DAVASI KAPANSIN.." ifadelerini kullandı.
Sayan'ın paylaşımı şu şekilde:
"ANKARA'DA İLGİNÇ PAZARLIK.. MANSUR BEYİ VERELİM, MUTLAK BUTLAN DAVASI KAPANSIN..
CHP kendi iç krizini çözmek yerine pazarlık zemininde çıkış arıyor. "Mansur'u bertaraf edelim, mutlak butlan çıkmasın" yaklaşımı, ilkesel bir duruştan çok siyasi hesap görüntüsü veriyor."
Muhatapların verdiği cevap ise net: "Yargı bağımsızdır, biz karışamayız. Kendi yolunuzu kendiniz çizin." Özetle; pazarlıkla siyaset yapılır ama krizler pazarlıkla temizlenmez. Anlaşılan CHP ne kadar kurban verirse versin, acı sondan kurtulamayacaktır.
NOT: CHP doğru değil diyorsa, "Ekrem Bey aday olamazsa adayımız Mansur Yavaş'tır." açıklamasını yapsın; o zaman bu haberin doğru olmadığı anlaşılır."

"YARGI BAĞIMSIZDIR" CEVABI
Sayan, iddiasında pazarlığın muhataplarının bu teklife net bir dille karşı çıktığını da belirtti:
Pazarlık teklifinin reddedildiği ve "Yargı bağımsızdır" cevabının verildiği iddia edildi.
Muhatapların Duruşu: Sayan, karşı tarafın "Kendi yolunuzu kendiniz çizin" dediğini ileri sürdü.
CHP İÇİN "KURBAN" YORUMU
Sayan, bu pazarlık arayışının CHP'ye uzun vadede fayda sağlamayacağını belirterek şu yorumu yaptı:
"Anlaşılan CHP ne kadar kurban verirse versin, acı sondan kurtulamayacaktır."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.