Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan, Deva Partisi'nin TBMM’ye sorduğu soruya, belgeli açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan, Deva Partisi'nin TBMM’ye sorduğu soruya, belgeli açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, DEVA Partisi tarafından TBMM'ye sorulan soruyla ilgili, “Bu alçak iftiraya şahit olan Aziz Milletimizle, cevabımızı ve ilgili belgeleri paylaşıyorum” dedi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Sivas'ta yaptığı ziyarete TSK'ya ait bir helikopterle gittiğine yönelik iddialarına ilişkin TBMM'ye soru önergesi verdi.

"BU ALÇAK İFTİRAYA DAİR BELGELERİ PAYLAŞIYORUM"

Bakan Varank sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yeneroğlu'nun tüm iddialarına yanıt verdi. Bakan Varank, " Bu alçak iftiraya şahit olan Aziz Milletimizle, cevabı ve ilgili belgeleri paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Varank paylaştığı belgelerde şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 98. Maddesi ve TBMM iç tüzüğü gereğince yüce meclisimizin saygıdeğer üyelerinin Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlara yazılı olarak soru sormaları bir haktır. Bu hakkın saygın bir şekilde kullanılması ise TBMM'nin saygınlığı açısından bir gerekliliktir. Bu cihetle, İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun ilgili esas sayılı soru önergesi kapsamındaki sorularının, bu saygınlıkla bağdaşmayan bir içerik ve yöntemle tarafıma ulaştığının altını çizmek zorundayım. TBMM üyesinin, sırf siyasi hasımlık nedeniyle çirkin bir dedikoduyu soru önergesi haline getirmesi, önergeyi henüz TBMM Başkanlığına dahi yollamadan bir sosyal medya yayıncısı üzerinden paylaşıma sokması, amacın soru sormak değil dedikodu ve iftirayı yaymak olduğunun ispatıdır. Bu husus, milletvekillerinin yazılı soru sorma haklarının saygınlığına da gölge düşürmüştür.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler