‘Sağlıklı Ev’e talep patladı!

‘Sağlıklı Ev’e talep patladı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVID-19) pandemisi, gayrimenkul sektöründe de ezberleri bozmuş durumda.

Tüketim alışkanlıklarındaki değişikliğe dikkat çeken DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz da bu konuya dikkat çekerek “Bana göre yüksek katlı bina dönemi, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kapandı” diye konuştu.

Türkiye genelindeki son verilere göre pandemi süreciyle birlikte bahçeli evlere yüzde 228, balkonlu evlerde yüz 100’e yakın bir talep artışı yaşandığına dikkat çeken Ziya Yılmaz, “İnsanlar dünyada yaşanan bu sosyal bilinçlenmeyle birlikte özlerine döndü; hayatlarında nelerin eksik olduğunu, onları en çok nelerin mutlu ettiğini düşünmeye başladı. Burada bir numaralı önceliklerden biri de doğayla olan iletişimin güçlendirilmesi geliyor. Üstelik bu sadece belli bir kesime hitap eden bir trend değil. Toplumun tüm kesimlerinde etkisini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz:  ‘Sağlıklı ev’ modelinin en başarılı örneklerinden biri Çekmeköy’de yükselecek

ÇEKMEKÖY’DE ‘SAĞLIK’ KRİTERLERİ GEÇERLİ

Bu noktada DAP Yapı’nın son yatırımı olan Çekmeköy’deki Ormanköy projesiyle ilgili bilgiler paylaşan Ziya Yılmaz, “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Sağlıklı Ev konseptini Çekmeköy’de hayata geçiriyoruz. Bunun için sağlık ve sağlıklı yaşam uzmanlarından oluşan özel bir ‘DAP Yapı Sağlık Komitesi’ oluşturduk. Bu çerçevede de Sağlıklı Ev kriterlerine göre tüm projenin şekillendirdik. Bu çervede ‘sağlıklı ev’ modelinin en başarılı örneklerinden biri Çekmeköy’de yükselecek” dedi.

Şu ana kadar projeye 58 bin kişiden görüş aldıkları bilgisini de paylaşan Ziya Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu talep açıkçası beklediğimiz bir talepti. Çünkü pandemi süreciyle birlikte doğaya dönüş, orman içinde yaşam, bahçeli evler, teraslı ve geniş balkonlu evlerin eksikliğini çok net olarak hissettik. Bu noktada da karşımıza çalışmasına koronavirüs öncesinde başladığımız ‘Sağlıklı Ev Kriterleri’ çıktı.” 

ORMAN İÇİNDEKİ EV, YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR

Yılmaz, oluşturdukları ‘Sağlıklı Ev Kriterleri’ni ise şöyle sıraladı:

“Birincisi her binada elbette asansör olacak. Fakat asansöre ihtiyaç duymadan çıkılabilecek yükseklikteki eve sağlıklı ev diyoruz. İşte tam da bu yüzden, Çekmeköy’deki yeni yatırımımızda bina yüksekliğini zemin+5 kat olarak sınırladık.

İkincisi ise bahçe konusu… Sağlıklı evlerde bahçe yoksa teras, teras da veremiyorsanız kesinlikle geniş balkona sahip bulunacak. Yaklaşık 200 bin metrekare alan üzerinde yer alan Çekmeköy projemizin yüzde 90’ı yeşil alanlar için ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler