Sağlık Bakanı Koca Özür Diledi

Sağlık Bakanı Koca Özür Diledi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muhammed Emin Saraç'ın cenazesindeki kalabalık görüntülerle ilgili özür diledi.

Koca, “Ben cenazede sosyal mesafenin ortadan kalkabileceğini öngöremedim. Öngörmem gerekiyor muydu? Evet gerekiyordu. Bu benim kusurum. Vatandaşımızdan özür diliyorum” dedi.
 

Nöbetçi bakan uygulaması kapsamında TBMM’de olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ücretsiz aşıların fatura edildiğine ilişkin iddialarına Koca, “Ben özellikle pandemi sürecinde merkezde durarak 83 milyon vatandaşımıza eşit bir şekilde hizmet etme gayretinde bulundum, Maalesef bu dönemde vatandaşımızın zihnine bulandırmak isteyen ve siyasi arenaya çekmek isteyenler oluyor. Vatandaşımıza veremeyecek hiçbir hesabım yok, ben bu davranışı ahlaki bulmuyorum. Özellikle 83 milyon vatandaşımızla birlikte beraber olarak mücadeleyi devam ettirme devam ettirmekten yanayım. Bununla ilgili detaylı bilgiye vatandaşımızın zihnine bulandırmak isteyenlere cevaben vatandaşımıza yönelik yarın basın toplantısında detaylı anlatacağım” dedi.

CHP milletvekilleri tarafından TBMM Genel Kurulu'nu bilgilendirmesine yönelik çağrıya Koca, “İstenirse her zaman her yere gelirim” dedi.

Bakan Koca, Muhammed Emin Saraç'ın cenazesindeki kalabalık görüntülere ilişkin olarak "Ben cenazede sosyal mesafenin ortadan kalkabileceğini öngöremedim. Öngörmem gerekiyor muydu? Evet gerekiyordu. Bu benim kusurum. Vatandaşımızdan özür diliyorum. Bizler 83 milyon olarak eşit fedakarlık göstererek pandemiyle mücadeleye katkı sağladık" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler