Rusya’dan Türkiye açıklaması

Rusya’dan Türkiye açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Türkiye arasındaki Ukrayna konusuyla ilgili görüş ayrılıklarının Moskova ve Ankara'nın ilişkilerini sürdürmelerini engellemediğini söyledi.

Rusya’nın, Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıması üzerine Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan, Rusya’nın bu adımının ‘kabul edilemez’ olduğu belirtilmişti.

Gelişmenin ardından Rusya’dan Türkiye ile ilgili açıklama geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Türklerle Kırım konusunda da görüş ayrılıklarımız olduğunu biliyorsunuz. (Görüş ayrılıkları) Uzun süredir var ancak bu, ilişkilerimizi şekillendirmemizi engellemiyor. Bu nedenle, ikili ilişkilerimizde sorunlu kısımlar olduğu gibi, önemli başarılar elde ettiğimiz alanlar da var” ifadelerini kullandı.

“EK ZORLUKLARA YOL AÇACAK”

Öte yandan, Peskov, Ukrayna yönetiminin Rusya'yla diplomatik ilişkileri koparmasına yönelik ifadelerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Peskov, “Bu, iki ülke arasındaki ilişkilerin kurulmasında ek zorluklara, ek sorunlara yol açacak. Bu ilişkileri bir noktadan sonra kurmak zorundayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika