Rus Dışişleri'nden ABD'nin Venezuela petrol şirketine yaptırımlarına tepki: Hem hükümeti devirmek hem de kârlı çıkmak istiyorlar

Rus Dışişleri'nden ABD'nin Venezuela petrol şirketine yaptırımlarına tepki: Hem hükümeti devirmek hem de kârlı çıkmak istiyorlar

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya yaptırım uygulamasının 'yasa dışı' bir girişim olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'nin, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya yaptırım uygulaması eleştirdi ve bu kararı 'yasa dışı' olarak tanımladı.

 

Venezuela'da işleri olan ABD şirketlerinin yaptırımlar dışında tutulduğu hatırlatmasını da yapan Lavrov, "Bu şu anlama geliyor: (Venezuela'da) hem rejim değiştirmek, hem de bundan kâr sağlamak istiyorlar" dedi.

Rus Dışişleri Bakanı ayrıca, ülkenin lideri Nicolas Maduro'yu desteklemek için Rusya'nın gereken tüm adımları atacaklarını söyledi.Kremlin'den de ABD'nin Venezuela'nın devlet petrol şirketine yönelik yaptırımları kararı hakkında sert bir açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da söz konusu yaptırımları 'yasa dışı' olarak niteledi ve bunun Latin Amerika ülkesinin 'iç işlerine açık bir müdahale olduğu' vurgusunu yaptı.

Ayrıca Peskov, Rusya'nın bu yaptırımların etkilerini değerlendireceğini ve Venezuela'da kendi çıkarlarını korumak için var olan tüm yasal mekanizmaları kullanacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler