RTÜK'ten Erol Mütercimler İçin Harekete Geçti

RTÜK'ten Erol Mütercimler İçin Harekete Geçti

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yorumcu akademisyen Erol Mütercimler'in dini istismar eden din insanlarıyla ilgili tartışma sırasındaki, sözleri nedeniyle inceleme başlattı.

RTÜK'ün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Bir televizyon kanalında Erol Mütercimler'in İmam-Hatip Camiasına yönelik tahkir edici ifadeleri nedeniyle inceleme başlatılmıştır" denilirken, bazı İmam Hatip dernekleri de Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kendisini Uşşaki Tarikatı'nın lideri olarak tanıtan, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkan Eyüp Fatih Şağban'ın ardından dün Global Haber'de "Tarikatlar Bugünkü Halini Nasıl Aldı" başlığında bir tartışma programı yapıldı. 

Saynur Tezel'in moderatörlüğünde gerçekleşen programa İsmail Saymaz, Erol Mütercimler, Müfid Yüksel ve Hayri Kırbaşoğlu konuk oldu. Tartışma sırasında yazar Müfid Yüksel, sapıkların bazı Hristiyan okullarından da çıkabileceğini belirterek, "Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar, bizim papazların kurduğu okullar" dedi. Bunun üzerine Mütercimler ise, "Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" sözleriyle yanıt verdi.

RTÜK işte bu sözler üzerine inceleme başlatıldığını duyurdu. 

İşte o tartışma...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya