RTÜK'ten CHP'li Başarır'ın Tank Palet Sözlerine İnceleme

RTÜK'ten CHP'li Başarır'ın Tank Palet Sözlerine İnceleme

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın özel bir televizyon kanalında Tank-Palet Fabrikası’nın satışına ilişkin tepki gösterirken RTÜK, o sözlere inceleme başlattı

Milli Savunma Bakanlığı’ndan ise “Bunun hesabının hukuk çerçevesinde sorulacağını, konunun takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz” denildi.CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın özel bir televizyon kanalında Tank-Palet Fabrikası’nın satışına ilişkin tepki gösterirken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili kullandığı ifadeler hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) inceleme başlattı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan ise “Bunun hesabının hukuk çerçevesinde sorulacağını, konunun takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz” denildi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, özel bir televizyon programında Sakarya Arifiye Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılara satılmasıyla ilgili tepkisini dile getirirken, TSK hakkında kullandığı ifadelere RTÜK soruşturma açıldığını duyurdu. RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamada, “Sorumluluk alanımızda olan ve her kesimden insanın takip edebileceği bir yayında dile getirilen hadsiz sözler yakın takibimiz altındadır. İlgili yayın hakkında Üst Kurul uzmanlarımızca inceleme başlatılmıştır” denildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada da CHP’li Başarır’ın sözleri hakkında dava açılacağı "Bir televizyon programında daha önce gerekçeleri ve kapsamı defalarca açıklanmış olan bir projeden hareketle milletin ordusuna milletin önünde hakaret edilmiştir… Şahsi ihtiras ve hevesleri için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, Mehmetçiğe hakaret eden, asil milletimiz tarafından zaten mahkûm edilen bu gayr-i millî dili şiddetle kınıyor, bunun hesabının hukuk çerçevesinde sorulacağını, konunun takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz” diye duyuruldu. (Anka)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler