Romanya’da Başından Vurulan Gazeteci: Emre Aygen’in Hayatta Kalma Hikaye...

Gazeteci Emre Aygen, başta 1989'da Romanya'da gerçekleşen Devrimi TRT adına haberleri aktarırken başından geçen olaylar, ailesi ve siyaset sahnesinde şahit olduğu birinci elden aldığı bilgileri belgeselde harmanlaştırdı.

Gazeteci Emre Aygen, başta 1989'da Romanya'da gerçekleşen Devrimi TRT adına haberleri aktarırken başından geçen olaylar, ailesi ve siyaset sahnesinde şahit olduğu birinci elden aldığı bilgileri belgeselde harmanlaştırdı.
Yönetmen Aytuğ Yıldız'ın hazırladığı belgesel YouTube Derin Çerçeve kanalında ilgi uyandırdı.
Gazeteciliği 46 sene sürdüren Emre Aygen Gazeteciler Cemiyeti 1989 Özel ödülüne laik görüldü. Aynı zamanda 17 sene Üniversitelerde ders de veren Emre Aygen yetiştirdiği ANKA Ankara Haber Müdürü Kenan Şener tarafından da sınıflarda anlattıkları da belgeselde yer aldı.
1989 TRT Haber Dairesi Başkanı Ceyhan Baytur, Belçika'daki Türk Büyükelçi Ecmel Barutçu ve Belçika Kıralı Boduan da Emre Aygen'in hayata dönmesinden büyük çaba gösterdiğini izleyeceksiniz.
Emre Aygen'in kameramanı Belçika'lı Erwin Van der Stapen ve Bukres'te hayatını kaybeden Belçikalı Gazeteci Danny Heuw'un oğlu da başından geçenleri anlatmakta.
Kafasına iki kurşun yiyen Emre Aygen hayata dönmekte Bukres'teki Marinesku Hastanesindeki Doktorlar, Isvicre'de Gazi Yasargil, Paris'te De Roum ve Prof. Dr. Nazım Suvag yaptıkları yardımları da dile getirdi.
Emre Aygen'in Üniversite öğrencilerine verdiği ilk nasihat "Sakın ha, Gazeteci olmayın". Emre Aygen öğrencilerine esasında Gazeteci olmaya karar verirsiniz, bu hayatınıza mal olur, bilin demiş oluyor.
Gerçek bir Gazetecinin hayatı bu belgeselde yer almakta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler