Riskli yapılarda çalışacak müteahhitlere ‘üst belge’ kriteri kaldırıldı

Riskli yapılarda çalışacak müteahhitlere ‘üst belge’ kriteri kaldırıldı

Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenen riskli yapılar ile riskli alan ve rezerv yapı alanlarında yürütülecek projelerin yapım işinde görev alacak müteahhitlere getirilen ‘üst belge grubunda bulunma’ şartına ilişkin hüküm, yürürlükten kaldırıldı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunun uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliğe göre, cumhurbaşkanı kararıyla belirlenen riskli alan ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen rezerv yapı alanı ve riskli yapıların bulunduğu uygulama alanlarında görev alacak müteahhitlere ilişkin kriteri içeren hüküm yürürlükten kaldırıldı.

Yönetmeliğin yürürlükten kaldırılan 13’üncü maddesinin 7’nci fıkrası hükmü, söz konusu uygulama alanlarında görev alacak müteahhitlerin, yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması ve kayıtlarının tutulması hakkında yönetmeliğin 14. maddesinde sayılan yetki belgesi gruplarına göre bir üst belge grubunda olmasını şart koşuyordu.

İlgili fıkra ayrıca, yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması ve kayıtlarının tutulması hakkında yönetmeliğin 5’inci maddesi uyarınca, geçici grup yetki belgesi numarası verilen müteahhitlerin yasa kapsamında kendilerine ait yapıları yapabilmelerine ilişkin hükmü de içeriyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler