Ripple CEO’su Sessizliğini Bozdu

Ripple CEO’su Sessizliğini Bozdu

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise SEC’in suçlamaları ve piyasadaki olumsuz gelişmelerin ardından sessizliğini bozuyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz haftalarda Ripple’a resmen dava açtı. SEC bu dava kapsamında, Ripple ve şirketin CEO’su Brad Garlinghouse ile kurucu ortak Chris Larsen’ı, XRP aracılığıyla 1,3 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet satışı yapmakla suçluyor. SEC’in dava açmasının ardından XRP piyasasında olumsuz gelişmeler yaşandı.


XRP Yükselmeye Devam Ederken Ripple CBDC Raporu Yayınladı
Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise SEC’in suçlamaları ve birçok platformun XRP piyasasından el çekmesinin ardından sessizliğini bozuyor. Brad Garlinghouse Twitter’da yayınlanan bir yazıda, geçen ay şirket aleyhine açılan SEC davasında ana hatları verilen bazı “kanıtlanmamış iddialara” değindi. Ripple CEO’su, ayrıntılara açıkça giremeyeceğini, ancak yine de kilit konulardan bahsedeceğini belirtiyor.

Brad Garlinghouse: Şirketin mali teşvikleri “tamamen yasal”
Brad Garlinghouse, Ripple’ın hangi borsaların XRP’yi listelediği veya kaldırdığı üzerinde hiçbir kontrolü olmadığını belirtiyor. Ayrıca Ripple CEO’su, bunun “açık kaynaklı ve merkezi olmayan” işlemler olduğunu da iddia ediyor. Ancak Ripple CEO’su, SEC’in iddia ettiği gibi Coinbase ve Gemini’ye girmeye çalışıp çalışmadığı sorusuna doğrudan cevap vermekten kaçındı.


Ripple Kurucu Ortağı 2020'de Yarım Milyar Dolarlık XRP Sattı!
Ripple’ın kilit hissedarı Tetragon tarafından dava edilen Brad Garlinghouse, yatırımcılarının hala şirkete inandığından emin.  Ayrıca, İsteğe Bağlı Likidite (ODL) ürününü kullanan ortaklara şirketin mali teşviklerinin “tamamen yasal” olduğunu iddia ediyor. Brad Garlinghouse konuya yönelik açılamalarına şunları ekliyor:

BAZI MÜŞTERİLERE, ÖZELLİKLE İLK GEÇİŞ YAPANLARA ODL’Yİ KULLANMA TEŞVİKLERİ SUNDUK. BU, BİR ÖDEME AĞI 101 (VE TAMAMEN YASAL) OLUŞTURUYOR. HER ÖDEME AĞI (PAYPAL, VİSA, MC, VB.) TEŞVİKLERE SAHİP VEYA HALA KULLANILIYOR.

 
Ripple, Brad Garlinghouse’a göre resmi yasal yanıtını “haftalar içinde” sunacak. Brad Garlinghouse konuya yönelik açılamalarına şunları ekliyor:

YASAL SÜREÇ YAVAŞ OLABİLİR! İŞLER SESSİZ GÖRÜNEBİLİR, ANCAK PERDE ARKASINDA PEK ÇOK ŞEY OLUYOR. İLK YANITIMIZI BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE VERECEĞİZ.         

Daha önce bildirdiğimiz üzere, iki taraf arasında bir duruşma öncesi konferans 22 Şubat tarihinde yapılacak. Bu tarihte ikili, ilk kez mahkeme karşısına çıkacak.    
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler