REUTERS: Ana muhalefet adayı belli oldu. Emektar bir Türk siyasi lider

REUTERS: Ana muhalefet adayı belli oldu. Emektar bir Türk siyasi lider

Reuters haber ajansı, Türkiye'de olacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ana muhalefet adayının belli olduğunu dair bir haber yayımladı.

Reuters bugün ki haberinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

İşte Reuters’in haberi;
‘’Yıllardır Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görevden alınması için mücadele eden emektar bir Türk siyasi lider, hayalinin yaklaştığının "çok açık" olduğunu söyledi.

2023'te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ana muhalefet adayı belli oldu.
Ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir röportajda, Türkiye'nin Erdoğan'ın alışılmışın dışında para politikalarının getirdiği ekonomik sıkıntılara maruz kalmasıyla birlikte, sandıkta zaferi kendinden emin bir şekilde öngördü.

Bu yorumlar, 73 yaşındaki Kılıçdaroğlu'nun Haziran 2023'e kadar yapılacak seçimlerde altı partili bir ittifakın cumhurbaşkanı adayı olacağı beklentilerini güçlendiriyor, ancak anketler diğer bazı muhalefet figürlerinin daha fazla destek aldığını gösteriyor.

Reuters'e Ankara'nın eteklerinde yer alan CHP genel merkezinin 12. katındaki ofisinde Reuters'e verdiği demeçte, "Beş parti liderinin beni aday ilan etmesi elbette bir onurdur. Bu aynı zamanda güvendikleri anlamına da gelir" dedi.

Altı Erdoğan karşıtı parti lideri adaylarını daha sonra tartışacak, ancak önce ortak platformları için ekonomik, sosyal ve diğer politikalar üzerinde anlaşmaları gerekiyor. Kim seçerse seçsin başkan olacağı "çok açık ve çok açık" dedi.’’

Haberin linki:


https://www.reuters.com/markets/deals/turkeys-opposition-leader-looks-emerge-erdogans-shadow-2022-02-21/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler