Resmi Gazete'de yayınlandı: Merve Kavakçı'ya Dışişleri Bakanlığı'nda yeni görev

Resmi Gazete'de yayınlandı: Merve Kavakçı'ya Dışişleri Bakanlığı'nda yeni görev

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararları ile son olarak Malezya Büyükelçisi olarak görev yapan Merve Safa Kavakçı, Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği'ne atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararları Resmi Gazete'de yayınlandı. Son olarak Malezya Büyükelçisi görevini yürüten ve 2 Haziran'da merkeze çekilen Merve Safa Kavakçı, Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği'ne getirildi.

KAVAKÇI AİLESİ

1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilerek TBMM'ye giren ve yemin törenine o dönem 'yasak' olan başörtüsüyle katıldığı için hakkında soruşturma açılarak T.C. vatandaşlığından çıkarılan Merve Kavakçı 3 Temmuz 2017'de yeniden vatandaşlığa alınmıştı. Kavakçı, 25 Kasım 2017'de Kuala Lumpur (Malezya) Büyükelçiliği'ne atanmıştı.

Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülhan Kavakçı Abushanab da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde çevirmen olarak katılmasıyla gündeme gelmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmede Dışişleri tercümanı yerine Kavakçı'nın katılmasını eleştirmiş, Kavakçı'dan “hanım kızımız” olarak bahsetmesi nedeniyle AK Parti'den tepki gelmişti.

Merve Kavakçı'nın kardeşi Revza Kavakçı da 2018 genel seçimlerinde AK Parti İstanbul Milletvekili seçilerek Meclis'e girdi. Revza Kavakçı, İBB, AK Parti yönetimindeyken Metro A.Ş.'de işe girmesi ve İBB'den burs alarak ABD'de doktora yapması ile gündeme gelmişti.

İLK KADIN GENERAL ATAMASI

Resmi Gazete'de yayınlanan kararlarla ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı 11 general emekli edildi, 32 general ve albay terfi aldı 69 general ve albayın görev yeri değiştirildi. Erdoğan imzalı kararnamede Aydın, Artvin, Batman, Düzce, Tunceli, Edirne ve Kahramanmaraş olmak üzere 7 ilin jandarma komutanları merkeze çekildi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nda ilk defa kadın bir general ataması da gerçekleşti. Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Jandarma Personel olan Albay Özlem Yılmaz tuğgeneralliğe terfi edildi. Yılmaz, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı oldu

Adalet Bakanlığı'nda bazı müdürlüklerde bulunan isimleri görevden alırken, yerine yeni isimler atadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler