Putin, Ukrayna savaşından önce Boris Johnson'ı ölümle tehdit etmiş

Putin, Ukrayna savaşından önce Boris Johnson'ı ölümle tehdit etmiş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı savaşından önce kendisini uyaran dönemin İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı.

Eski İngiltere Başbakanı Johnson, Kiev'i ziyareti sonrası Putin tarafından suikast tehdidine uğradığını söyleyerek, "Boris, sana zarar vermek istemiyorum ama bir füzeyle bu sadece bir dakika sürer" dediğini açıkladı.
Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Ukrayna savaşı öncesi dönemin İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı.

Eski İngiltere Başbakanı Johnson, Rus liderin kendisini Ukrayna'ya saldırma planlarından vazgeçmesi konusunda uyardıktan sonra kendisini bir füzeyle öldürmenin 'yalnızca bir dakika süreceğini' söyleyerek övündüğünü söyledi.

Daily Mail'de yer alan habere göre Putin'in ölüm tehdidi geçtiğimiz yıl Şubat ayında Boris Johnson'ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky'ye , Rusya işgal ederse İngiltere'nin ülkesini destekleyeceği konusunda güvence vermek için Kiev'i ziyaret etmesinden sonra yapıldı.

Johnson, ziyaret dönüşünde Putin ile 'çok uzun, olağanüstü bir telefon görüşmesi' yaptığını açıkladı. O sırada, Rusya Devlet Başkanı, sınırlarına onbinlerce asker yığmasına rağmen, Ukrayna'yı işgal etmeyi planladığını inkar ediyordu.

"YALNIZCA BİR DAKİKA SÜRER..."

Boris Johnson, Vladimir Putin'in kendisini Ukrayna'ya saldırı planlarından vazgeçmesi konusunda uyarmasının ardından kendisini bir füzeyle öldürmenin 'yalnızca bir dakika süreceğini' söyleyerek övündüğünü söyledi.

Johnson, söz konusu görüşmede Putin'e savaşın 'mutlak bir felaket' olacağını ve benzeri görülmemiş Batı yaptırımlarını tetikleyeceğini söyledi. Putin'in kendisine "Boris, Ukrayna'nın yakın zamanda NATO'ya katılmayacağını söylüyorsunuz... yakın zamanda ne var?" dediğini söyleyen Johnson, "Ben de dedim ki, “Öngörülebilir bir gelecekte NATO'ya katılmayacak. Bunu gayet iyi biliyorsun” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Putin'in kendisini tehdit ettiğini açıklayan Johnson, "Boris seni incitmek istemiyorum ama bir füzeyle bu sadece bir dakika sürer" dediğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika