Putin: Rusya Türk Akımı’nın Sırbistan üzerinden Avrupa ülkelerine devamı için 1.4 milyar dolar yatırmaya hazır

Putin: Rusya Türk Akımı’nın Sırbistan üzerinden Avrupa ülkelerine devamı için 1.4 milyar dolar yatırmaya hazır

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin Avrupa'ya Sırbistan üzerinden devam etmesi için 1.4 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Sırbistan'da bulunan ve mevkidaşı Aleksandr Vucic ile bir görüşme gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rusya Türk Akımı'nın Sırbistan üzerinden Avrupa ülkelerine devamı için 1.4 milyar dolar yatırmaya hazır" açıklamasında bulundu.

‘TÜRK AKIMI'NIN AVRUPA'YA DEVAM PROJELERİNİ UYGULAMAYA HAZIRIZ'

Putin, Rusya'nın Türk Akımı hattının Avrupa ülkelerine uzanması ile ilgili projeleri uygulamaya hazır olduğunu, söz konusu projelere büyük ilgi duyulduğunu, Rusya'nın elindeki kaynaklarınınsa bunun için gayet yeterli olduğunu kaydetti.

Vucic ile görüşmesinde Türk Akımı projesinin Sırbistan üzerinden Avrupa'ya devam ettirilmesi konusunun görüşülüp görüşülmediği sorusuna Putin, "Sırbistan ile böyle bir çalışma yapıyoruz, bu çalışma altyapının geliştirilmesiyle de ilgili, Sırbistan'daki transit altyapıyı da içeriyor. Buna gerekli yatırımı yapmaya hazırız, yaklaşık olarak 1 milyar 400 milyon doları bulacak" yanıtını verdi.

Rus lider, "Enerji konularına gelince, Türk Akımı'nın Avrupa ülkelerine devam etmesi, Avrupalı tüketicilere ulaşması ile ilgili projelerini uygulamaya hazırız. Bu projelere büyük ilgi duyuluyor, sadece her şeyi gerektiği gibi şekillendirmek gerekiyor. Biz buna hazırız ve elimizde, bilindiği üzere yeterli kaynaklar var" diye konuştu.

Rus lider, "Bu çalışmaları fiilen hazırlıyoruz, hatta uygulamaya başlıyoruz, ancak sonuçta her şey, Avrupa ülkeleri de dâhil olmak üzere diğer ülkelere, onların Avrupa'daki çevrelerle diyalogda bağımsız ulusal çıkarlarını ne derece koruyabileceklerine bağlı olacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya