PROF. NİYAZİ KAHVECİ ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

PROF. NİYAZİ KAHVECİ ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

KRT TV'de katıldığı programda: "Bu ülkede en çok satın alınan şey din, satın alan da çok ama hiç kullanan yok. Bunu satın alan halkın zihni yapısı problemlidir." gibi çarpıcı açıklamalarda bulunan Prof. Niyazi Kahveci'nin işte o videosu.

KRT TV'de katıldığı programda: "Bu ülkede en çok satın alınan şey din, satın alan da çok ama hiç kullanan yok. Bunu satın alan halkın zihni yapısı problemlidir." gibi çarpıcı açıklamalarda bulunan Prof. Niyazi Kahveci'nin işte o programın videosu ve programda dinden bilime kadar bir çok noktaya değinen Prof. Niyazi Kahveci'nin açıklamalarından birkaçı:

"En zor iş çağ dışı malzemeyle çağdaş işleri yapmaktır. Bir an önce insanımızı, hiç olmazsa bir kesimini çağdaş insan olarak yetiştirmemiz şart."

"Batıdaki dini mezhepler teolojiktir akılcıdır, bizdekiler siyasaldır teolojisi onu meşrulaştırmak için sonradan gelir."

"Bizler hazırı, atalarımızın satın aldığı vatanı, kendi vücudumuzu yiyerek geçiniyoruz. Üzerine ekleyen yok."

"Yabancılarda kendi insanını sömüren neredeyse hiç yok. Bu ülkenin insanı istisnalar dışında ki istisnası çok az, bu yüzden istisna demek istemiyorum, hep kendi insanını sömürüyor. İç sömürgeci, en büyük vatan satıcılığı da budur, vatan hainliği de budur."

"İki yüz tane üniversite yüz bin tane akademisyen var bir tane felsefi fikir, bir tane bilimsel üretim yok. Ben profesörlüğümden utanıyorum, benim de bir tane üretimim yok." 

"Dinsel düşünme dönemi bitmiştir. Çağımız akılcı ve bilimsel düşünme çağıdır. Dindar olunabilir bu ayrı bir şeydir."

 
 

 

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler