Prag Büyükelçiliğinden Önemli Duyuru

Prag Büyükelçiliğinden Önemli Duyuru

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış Çekya'da Koronavirüs için alınan tedbirleri açıklayarak "Ankara’yı ve Çekya’da yaşayan vatandaşlarımızı gelişmelerden sürekli haberdar ediyoruz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış yaptığı açıklamada "Yaklaşık 4 bin vatandaşımızın yaşadığı Çek Cumhuriyetinde 70 kadar Erasmus öğrencisinin de aralarında bulunduğu 300 civarında öğrencimiz bulunmaktadır. Salgının başladığı günden itibaren proaktif davranarak 30 Ocak günü Çek Sağlık Bakanını, 3 Şubat günü Çin Büyükelçisini ziyaret ettim. Doğal olarak Ankara’yı ve Çekya’da yaşayan vatandaşlarımızı gelişmelerden sürekli haberdar ediyoruz. Şu ana kadar hastalık şüphesi ile endişelenen bir vatandaşımız çok şükür olmadı. Bazı öğrencilerin hijyen endişeler ile yurt yerine ev tutmalarına yardımcı olmaya çalıştık. Dezenfektan bulmakta zorlanan bazı öğrencilerinizi doğru noktalara yönlendirdik. İtalya ve Almanya gibi ülkelere göre Çek Cumhuriyeti çok daha erken önlemler aldığı için burada durum daha iyi." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçiliği Resmi Instagram hesabından yapılan resmi açıklama ile Koronavirüs için alınan acil durumlar hakkında bilgi verilerek 18 Mart Şehitler Günü etkinliğinin iptali başta olmak üzere etkinliklerin iptal edildiği bilgisi verildi.

ÇEKYA’YA SEYAHAT EDECEK VE ÇEKYA’DA GEÇİCİ VEYA SÜREKLİ İKAMET İZNİ BULUNAN VATANDAŞLARIMIZA DUYURU:

Çekya Dışişleri Bakanlığı'ndan 10 Mart tarihli Nota ekinde alınan "New Obligations and Information For Foreign Nationals-Prevention Against Spread of COVID-19" başlıklı Bilgi Notu'nda, Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle 10 Mart 2020 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından acil durum tedbirleri alındığı, tedbirlerin Çekya'da daimi ya da geçici ikamet izni bulunmayan şahıslara ve özellikle turistlere yönelik olduğu ve sözkonusu şahıslara Çekya'ya girişlerinden sonra semptom kontrollerine tabi tutulma zorunluluğu getirildiği kaydedilmektedir.
Notta ayrıca, ülkeyi ziyaret eden sözkonusu şahıslara, bulaşıcı hastalık belirtileri görülmesi halinde numune alınması konusunda sağlık ekiplerine yardımcı olma zorunluluğu getirildiği ve test sonuçları öğrenilinceye kadar seyahat özgürlüklerinin kısıtlanmasını kabul etmeleri gerektiği bildirilmektedir.

screenshot-2020-03-12-instagramda-turkish-embassy-prague-cekyaya-seyahat-edecek-ve-cekyada-gecici-veya-surekli-ikamet.png
Notta son olarak, Çekya’da daimi ya da geçici ikamet izni bulunan şahısların semptomlarla karşılaşmaları halinde durumu sağlık kuruluşlarına bildirme ve İtalya’dan dönenler için karantina yükümlülüğünün devam ettiği hatırlatılmaktadır.

ÇEKYA'DA CUMA NAMAZI İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR KILINMAYACAK

Çekya Müslüman Toplulukları Birliği yaptığı açıklamayla Çek Hükümetinin koronavirüs salgınına karşı aldığı önlemler kapsamında Çek Cumhuriyetindeki camilerde vakit namazlarında en fazla 30 kişinin katılımına izin verilebileceğini, Cuma namazlarının ise ikinci bir duyuruya kadar gerçekleştirelemeyeceğini bildirmiştir.

screenshot-2020-03-12-instagramda-turkish-embassy-prague-cekya-musluman-topluluklari-birligi-yaptigi-aciklamayla-cek-huk-1.png

18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE ERTELEME

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçiliği Resmi Instagram hesabından yapılan br diğer açıklamada "Hodonin’deki Şehitliğimizde, 18 Mart 2020, Çarşamba günü gerçekleştirilmesi öngörülen “18 Mart Şehitler Günü” ve “Mehmet Akif Ersoy’u anma” etkinlikleri Koronavirüs hastalığıyla mücadele amacıyla Çek Cumhuriyeti’nde alınan tedbirler nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Gösterilen yoğun ilgi nedeniyle vatandaşlarımıza teşekkür ederiz." denildi.

screenshot-2020-03-12-instagramda-turkish-embassy-prague-duyuru-18-mart-sehitler-gunu-etkinliginin-ertelenmesi-hodonin.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler