Polis Ali Babacan’a konuşma izni vermedi: Ortalık bir anda karıştı

Polis Ali Babacan’a konuşma izni vermedi: Ortalık bir anda karıştı

Denizli’de vatandaşlarla buluşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde halka konuşma yapmak istedi ancak polis ekipleri izin vermedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Denizli'de vatandaşlarla buluştu. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde Kültür Merkezi önünde stant kuran partililer halka aşure dağıttı. Aşure etkinliği için bu alana gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan toplanan kalabalığa konuşma yapmak istedi. Kürsünün kurulmasından sonra DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın otobüsten inmesi beklenirken polislerle DEVA partililer arasında tartışma yaşandı.

“POLİS EKİPLERİ KONUŞMAYA İZİN VERMEDİ”

Sadece stant kurulup, aşure dağıtımı etkinliği yapılacağının beyan edildiğini ve iznin bu yönde alındığını söyleyen polis ekipleri, parti otobüsünün bölgeden uzaklaştırılmasını ve beyan edilen programa uyulmasını talep etti.

Bu sırada DEVA Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin ile görevliler arasında bu konu hakkında tartışma yaşandı. Polisin alanın trafiğe kapalı olduğunu hatırlatması üzerine DEVA Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin, “İşlemini yapın, cezasını kesin” diye karşılık verdi. Polisin sadece stant izni alındığını hatırlatması üzerine ise; “Otobüs üzerinde miting yapmayacağız. Otobüs sadece burada duracak” diyerek karşılık verdi.

“SADECE STAND AÇMAK İÇİN İZNİNİZ VAR”

Konuşma için bildirimde bulunulmadığını belirten polis ekipleri, alınan izni görmek istedi. Görevli polisler izni inceledikten sonra; “Sadece stant açmak için talebiniz var. Ben gerekli izin almadan bu etkinliğe izin veremem. Burası trafiğe kapalı bir alan. Komisyon kararıyla kapatılmış alan. Burayı izinsiz trafiğe açmıyoruz. Bunu defaten söyledim sizin il başkanınıza. Normal etkinliğiniz burada aşure hayrı ile ilgili stant kurmak, onla ilgili çalışma yapmanı lazım. Bundan başka bir etkinlik söz konusu değildi. Stant dışında bir izin almadıkları için itiraz ediyoruz” ifadeleri ile karşılık verdi.

DEVA Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin ise; polisin bu açıklaması üzerine “Hangi izinden bahsediyorsunuz. Biz size bildirim yükümlülüğümüzü yerine getirdik. Biz otobüsten konuşmayacağız. Biz burada normal etkinliğimizi yapacağız” diyerek karşılık verdi.

Olay yerinde görevli polisler üstleri ile görüştükten sonra etkinliğin yapılmasında bir sakınca olmadığını belirterek izin verdi. Daha sonra Babacan kürsüye çıkarak konuşmasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler