Pelin Öztekin'in gözyaşları: Bak baba aynı sahnedeyiz

Pelin Öztekin'in gözyaşları: Bak baba aynı sahnedeyiz

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında hayatını kaybeden Rasim Öztekin, son yolculuğuna uğurlandı.

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Türk tiyatrosunun usta ismi Rasim Öztekin, son yolculuğuna uğurlandı. Öztekin'in Türk bayrağına sarılı ve üzerine Galatasaray bayrağı da konulan tabutu, önce mezun olduğu Galatasaray Lisesi'ne getirildi.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleşen törenin ardından cenaze, Rasim Öztekin'in profesyonel tiyatro hayatına başladığı Ses Tiyatrosu önünde cenaze aracından indirildi.

Tören mangası usta oyuncunun tabutuna omuz vererek, tiyatro sahnesine getirdi. Ailesi, sevenleri ve sanat camiasından çok sayıda kişi, usta oyuncu için son görevlerini  yapmak üzere tiyatro salonuna geldi.

"YERİ DOLDURULMAZ, ÇOK DEĞERLİ BİR USTAMIZ" 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaptığı konuşmada şunları söyledi: 
"Rasim Öztekin usta televizyonda, sinema perdesinde, hepsinden öte tiyatro sahnesinde güler yüzümüz, duygu ve düşünce aynamız, kimi zaman kendimiz, kimi zaman çok farklı insan hikâyelerinde rehberimiz olmayı başardı. Ve bütün bunları çok büyük bir başarıyla bize sunarken, herkesten farklı olarak sahneyi, rolünü seyircinin huzurunda değil, seyirciyi hayatının içinde hissettirerek çok farklı bir başarı elde etti. O yüzden yeri doldurulmaz, çok değerli bir ustamız."

Pelin Öztekin, "Bir konuşma hazırlamadım. Sadece babama çok teşekkür etmek istiyorum. Benim ilk aşkım olduğu için ustam olduğu için bana her şeyi öğrettiği için. Ben burada büyüdüm. Bu sahneye böyle çıkmak istemezdim babamla. Bak baba birlikte aynı sahnedeyiz. Onu çok seviyorum. Her şey için bütün herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"İLK AŞKIM, USTAM..." 

Oldukça üzgün olduğu görülen Rasim Öztekin'in kızı Pelin Öztekin, gözyaşlarını tutamadı. Öztekin, konuşmasının ardından sahneden inmeden önce, babasının tabunu öptü. Ayrıca, törenin ardından cenaze aracına yüklenen tabutun üzerinden, babasının Galatasaray atkısını alarak kokladığı görüldü. 

FERHAN ŞENSOY'DAN MEKTUP 

Usta oyuncu Ferhan Şensoy'un kızı Derya Şensoy da Rasim Öztekin'in vefatı dolayısıyla tüm sevenlerine baş sağlığı dileğinde bulundu. Derya Şensoy, sağlığı el vermediği için törene katılamayan babasının, Öztekin için yazdığı mektuptan alıntı yaptı.

"Rasim, Ortaoyuncular'ın amatör kolu Nöbetçi Tiyatro'dan yetişti. Kısa sürede Ortaoyuncular'a katıldı. Kavuğumu ona devrettim. Ortaoyuncular'da çok başarılı bir dönem yaşadı. Kimi rahatsızlıklarından ötürü sahneyi bıraktı. Kavuğu Şevket Çoruh'a devretti. Günü geldi, uçtu gitti gökyüzüne. Kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1885'te. Bir gün ben de geleceğim gökyüzüne. Buluşuruz gökyüzünde."

6048c05855428001cc3b8657.jpg

"KAVUĞU BİZE TESLİM ETTİN, ASLA PİŞMAN OLMAYACAKSIN" 

Rasim Öztekin'in geçtiğimiz aylarda kavuğunu devrettiği Şevket Çoruh, "Çok uzun zamandır hepimizi zaman makinesinden indirip, 2000'li yıllardan 80'lere götürdü. Rasim ağabey, üç gün öncesine kadar hala o zaman makinesinde bilet kesiyordu. Ta ki zamanın öneminin olmadığı yerde, ustaları ile buluşmaya gidene kadar. Rasim ağabey, kavuğu bize teslim ettin, asla pişman olmayacaksın. Evinde, Ses Tiyatrosu'nda, Orta Oyuncuların evinde sana tekrar söz veriyoruz. Huzur içinde uyu Rasim Ağabey" şeklinde konuştu.

​​​​​​​

 "HERKESİN AĞABEY DEDİĞİ BİR İNSANDI, HERKESE NASİP OLMAZ" 

Rasim Öztekin'in eşi Esra Kazancıbaşı, "Sözün tükendiği yerdeyiz. Ne söyleyebiliriz ki. Sadece şunu söylemek istiyorum. Toplumun tüm kesimlerini biriktiren, herkesin ağabey dediği bir insandı. Büyük kayıp. Onun değerlerinin aslında toplumun tüm kesimine yayılmasını belki de bu vesile ile söylememiz iyi olur. Her insana nasip olmaz, herkesin ağabey dediği bir insan olmak" şeklinde konuştu. 

​​​​​​​6048c09455428001cc3b8659.jpg

"TABİRİ CAİZ İSE HAYATI TASARLAYARAK GÖÇTÜ"   

whatsapp-image-2021-03-10-at-16-32-18-2.jpeg​​​​​​​

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Çok özel bir insanı uğurluyoruz. Tabir-i caiz ise hayatı tasarlayarak göçtü. Özellikle kavuğun devri ile ilgili bizi ziyaret edip düşüncesini anlattığında, 'Hayatın neler getireceğini bilemiyoruz. Her an her şey olabilir. Ama ben üzerimde Türk tiyatrosunun büyük bir yükünü taşıyorum ve bunu en anlamlı şekilde devretmeliyim. Bu bakımdan bu işi beraber yapabilir miyiz?' deyince 'Onur duyarız' dedik. Ama bu kadar gerçekleri görmüş olması ve böyle acı bir olayla göç etmiş olması bizi derinden üzmüştür" ifadelerini kullandı. 

​​​​​​​6048bccf55428001cc3b8647.jpg

YERİ ASLA DOLMAYACAK" 

Oyuncu Şoray Uzun, Rasim Öztekin'e hayranlık beslediğinin altını çizerek, toplumun her kesimince, aileden biri gibi görülen Öztekin'in vefatının, aileden birini kaybetmiş olmak gibi olduğunu söyledi.

Usta oyuncunun vefatının, sanat dünyası için çok büyük bir kayıp olduğuna dikkati çeken Uzun, "Onunla her şeyi konuşabilirdiniz. Sanatı, sporu, klasik arabaları, müziği, edebiyatı, felsefeyi... Kafama bir şey takılmışken ya da kendimi mutsuz hissederken, 'Takılma nasıl olsa Rasim Ağabey var. Onunla konuşuruz. O senin sıkıntını sorularının cevabını bilir, sıkıntını alır gider.' derdim. Meğer kendi sıkıntısı hepimizinkinden daha büyük, daha fazlaymış. Bunu bir kez olsun yansıttığına tanıklık edemem. Sete bir kez gecikti, sadece bir kez. Onda da trafik kazası geçirmiş, arabasına çarpmışlar. Söylediği özürleri anlatamam size. Onun elinde olan bir şey değildi. Gördüğüm en disiplinli, en tatlı adamlardan biriydi. Yeri asla dolmayacak. Bizler Rasim Öztekin konservatuvarının mezunları olarak, ona güle güle demenin vaktinin gelmesinin acısını yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

​​​​​​​

"TARİFSİZ BİR ACI" 

Yıllarca kendisiyle aynı sahneyi paylaştığını ve çok üzgün olduğunu ifade eden Derya Baykal, şöyle konuştu: 
"O kadar çok oyunda birlikte oynadık ki. Çok özel bir arkadaşımdı. Çok sevdiğim bir insandı. Şu an onu orada görmek benim için çok zor. Anlatamıyorum. Tarifsiz bir acı. Arkadaşlar özür diliyorum sizden. Cümle kurmakta zorlanıyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Türk tiyatrosunun, sevenlerinin, ailesinin başı sağ olsun. Yeri her zaman kalbimizde olacak."

Ses Tiyatrosu'ndaki törene, sanatçının eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin'in yanı sıra İl Kültür Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, oyuncular Ulvi Alacakaptan, Okan Bayülgen ve Şevket Çoruh'un da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

​​​​​​​

ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI'NDA DEFNEDİLDİ 

Ses Tiyatrosu'nda düzenlenen törenin ardından usta oyuncunun cenazesi alkışlarla buradan çıkarıldı. Öztekin için saat 15.00'te Zincirlikuyu Camii'nde cenaze namazı kılındı. Daha sonra Öztekin'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi. 

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler