Paketi açıklayıp para aramaya gidecek

Paketi açıklayıp para aramaya gidecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni reform paketini 10 Nisan Çarşamba günü açıklayacak ve arkasından ABD’ye giderek borç para arayacak.

Hükümet’in seçimden sonra açıklayacağını söylediği yeni ekonomik reform paketi, 10 Nisan Çarşamba günü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından kamuoyuna sunulacak. Açıklanacak yapısal reform paketinin içinde yeni vergi reformu, oluşturulması planlanan finansal mimari, enflasyonla mücadelede atılacak adımlar ve reel sektörün finansmana erişim imkânlarını kolaylaştıracak düzenlemeler olması bekleniyor.

ABD’YE GİDECEK

Bakan Albayrak, yeni reform paketini açıkladıktan hemen sonra ABD’ye giderek IMF-Dünya Bankası ve G20 Bakanlar Toplantısı’na katılacak. Albayrak ayrıca burada trilyon dolarları yöneten dünyanın önemli fon yöneticileriyle başbaşa görüşmeler yapacak.

Ekonomi uzmanları, Bakan Albayrak’ın yeni reform paketini açıklamasından sonra hemen ABD’ye giderek uluslararası fon yöneticileriyle görüşmeler yapacak olmasına dikkat çekerek, “Bakan uluslararası fon yöneticileri ile ne görüşecek? Elbette borç para talep edecek. ‘İstediklerinizi yaptık. Önümüzde dört yıl seçim yok. Diğerlerini de yapacağız’ diyerek borç para dilenecek. Uluslararası finans kuruluşlarının isteği belli. Bu da pakette onların isteklerinin yer alacağı anlamına geliyor” dediler.

Bazı ekonomi bürokrasisi yetkilileri de paketten fazla bir beklentiye girilmemesini, pakette ana hatlarıyla Bakan Albayrak’ın daha önce açıklayıp seçimler nedeniyle uygulamaya konulamayan programın yer alacağını, bazı küçük değişikliklerin ilave edileceğini bildirdiler.

Kaynak: Patronlardunyasi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler