Öztürk Yılmaz “ifşa ediyorum” diyerek canlı yayında açıkladı! Türkiye’nin çok cephede aynı anda savaşa hazır olması lazım!

Öztürk Yılmaz “ifşa ediyorum” diyerek canlı yayında açıkladı! Türkiye’nin çok cephede aynı anda savaşa hazır olması lazım!

Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz CNN TÜRK ekranlarında canlı yayınlanan Akıl Çemberi programına canlı yayın konuğu oldu.

Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz CNN TÜRK ekranlarında canlı yayınlanan Akıl Çemberi programına canlı yayın konuğu oldu. Yılmaz canlı yayında yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin gündeminde bulunan Yunanistan ile son zamanlarda yaşanan sıkıntının perde arkasını açıkladı.

CNN TÜRK ekranlarında canlı yayınlanan Başak Şengül’ün sunduğu Akıl Çemberi programına Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz canlı yayın konuğu oldu.

ÖZTÜRK YILMAZ’DAN KRİTİK AÇIKLAMALAR

Türkiye’nin gündeminde bulunan konular hakkında konuşan Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz kritik açıklamalar yaptı.

ASIL HEDEFLERİNİ YILMAZ AÇIKLADI

Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, canlı yayında yaptığı açıklamada, “Amerika Irak’ta operasyona başladığında Türkiye içerisinde kargaşalık çıkardı ki biz içeriye yönelelim. Başımızı kaldırdığımızda Bremer’in anayasası yazılmış ve çizilmiş oldu. Sonra Suriye’deki olaylara müdahalede bulunurlarken bizim içimizde bu defa hendek olayları çıktı. Tam biz başımızı kaldırdığımızda bu sefer Suriye’de devletçikler ortaya çıktı. Türkiye’nin Yunanistan’da yaşayacağı olaylarda ise asıl hedef Doğu Akdeniz’dir. Biz Ege’de Yunanistan ile uğraşırken Doğu Akdeniz’deki haklarımız gidecek.” Dedi.

MÜNHASIR EKONOMİK BÖLGE İLAN EDİLMELİ

“Bütün stratejinin özünde İsrail var” diyen Yılmaz, “Niye? Çünkü buradaki gazın Girit üzerinden Yunanistan’a gitmesi isteniyor. Bu şaşırtmacayı niye bize veriyorlar? Önce onu anlatacağım ve sonrasında önerimi sunacağım. Akdeniz’de gaz çıkaran şirketlerle önce Güney Kıbrıs Rum Yönetimi savunma anlaşmaları imzaladı. İsrail, Yunanistan ve Fransa’nın yanı sıra ABD ile savunma anlaşmalarına imza attı. Ama bu yapılan anlaşmalar yetmedi ve Yunanistan’a bu gazın buradan gitmesini istiyorlar. Burada bulunan 2 Trilyon m3 zenginliğin Avrupa’ya akması gerekiyor. Bu zenginliği akıtabilmek için de burada Türkiye’nin deniz bölge alanına çökmek istiyorlar. Buradan Türkiye’yi itmek istiyorlar. Ben çağrıda bulundum, “Münhasır Ekonomik Bölgeyi ilan edin.” diye. Bu işten anlamayanlar, “Ne gerek var?” dedi; Münhasır Ekonomik Bölge ilan edilmeden olmaz. İlan edildiği zaman bir gerçeklik kazanır. Kıta sahanlığında ilan etmeniz gerekmez fakat Münhasır Ekonomik Bölgeyi ilan etmeniz gerekir.” İfadelerini kullandı.

YUNANİSTAN’IN OLDUĞU NOKTADA KARGAŞA ÇIKARACAKLAR

Akıl Çemberi program sunucusu Başak Şengül’ün “Niye ilan etmedik?” sorusuna ise Yılmaz şöyle cevap verdi:

Avrupa’dan gelen baskılar nedeniyle Türkiye Münhasır Ekonomik Bölgeyi ilan etmedi. Açık açık, bunun başka bir gerekçesi yok. Ortadoğu’da İsrail gözüyle ABD, tüm güçleri Yunanistan’a yığdı. Fransa ve Almanya bu bölgeye yığınak yapıyor. Niye? Çünkü Yunanistan’ın olduğu noktada bir kargaşa çıkaracaklar ki Akdeniz’de istedikleri hedeflerine ulaşsınlar.

ESKİ DÖNEM BİTTİ

Türkiye artık hikaye ile gidemez yoluna. Aynı anda çok cephede savaş doktrinini uygulaması lazım. Eğer bir savaş çıktığında zannetmeyin tek bir cephede olacak. Güney Kıbrıs’tan güney bölgelerine saldırı olur. PKK’yı doğudan saldırtırlar, Esad’ı Rusya ile birlikte güneye doğru yürütürler. Eski dönem bitti.

TÜRKİYE ÇOK CEPHEDE AYNI ANDA SAVAŞA HAZIR OLMALI

Ben ifşa ediyorum. Türkiye tek cephede savaş modelinden mobil, istihbaratı, askeri ve diplomasisi güçlü, çok cephede aynı anda savaşa hazır bir doktrini hazırlaması lazım Savunma Bakanlığının.

SAVAŞ ÇIKARSA SADECE YUNANİSTAN VE TÜRKİYE ARASINDA OLMAYACAK

Yunanistan olur da Türkiye’ye savaşırsa. Türkiye Yunanistan’ı yener ama nasıl Karabağ’da savaş nasıl Azerbaycan ve Ermenistan arasında olmadıysa burada da savaş sadece Yunanistan ve Türkiye arasında olmayacak. Yunanistan Truva atıdır. Bu ihtimali de göz önünde bulundurmamız lazım. O nedenle açıklar bırakmayarak Suriye’de tek bölge tek idare yapmamız lazım.

Benim çözüm önerim şudur: Benim hayatımın büyük kısmı bu bölgelerde geçti ve bu şeytanların nasıl oyun kurduğunu biliyorum. Türkiye acilen iki birlik kurmalıdır. Birincisi Türkiye’nin Müslüman ülkelerle gümrük birliği, ticari ve ekonomik birlik oluşturması lazım. Bu olmazsa olmazdır. İkincisi ise Türk devletleri ile siyasi birliktir. Türkiye bu birlikler sayesinde kendisini yaşanması muhtemel sıkıntılardan kurtarabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler