Öztürk Yılmaz canlı yayında Türkiye'nin neden Taliban'ı tanımaması gerektiğini açıkladı

Öztürk Yılmaz canlı yayında Türkiye'nin neden Taliban'ı tanımaması gerektiğini açıkladı

CNN TÜRK Masasında Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Afganistan ile ilgili Türkiye'nin alması gereken tavrı açıkladı.

Afganistan ile ilgili konu hakkında canlı yayında açıklama yapan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, bu zamana kadar siyasetçilerin dile getiremediği gerçekleri ve net tavrı gösterdi.

TALİBAN TÜRKİYE'YE GELİP ANITKABİR'İ ZİYARET ETMEZ

Afganistan'da uçaktan insanların düşmesi hakkında konuşan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, "Olayın iki boyutu var. Bunu yapan insanlar sadist. Olayın sonucunu tartışıyoruz. Taliban ne kadar zalim bir örgüt ki insanlar yürüye uçağa sarılıp kaçmak istiyor. Türkiye'nin Taliban'ı tanımaması lazım. Taliban Türkiye'ye gelip Anıtkabir'i ziyaret etmez bu yüzden de Türkiye'nin Afganistan'da büyükelçilik açmaması lazım." dedi.

TALİBAN MÜSLÜMAN DEĞİL

Öte yandan Türkiye'nin alması gerekli olan tavrı açıklayan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, "Biz Türkiye olarak ayağa kalkmalıyız. Hayır efendim, bunlar müslüman değil, kafa kesen, çocuklara zulmedenler müslümanlar değil. Bizim burada net bir tavır takınması lazım. Taliban yarın soykırım yapacaktır. Kadınların kafasına sıkacaktır ve milletin namusuna göz koyacaktır. Taliban'ın tavrına Türkiye tavrını koyması lazım." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler