Öztürk Yılmaz canlı yayında rest çekti! Bütün gece tartışılmasının bir anlamı yok

Öztürk Yılmaz canlı yayında rest çekti! Bütün gece tartışılmasının bir anlamı yok

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Başak Şengül’ün sunduğu Akıl Çemberi programında Türkiye’nin gündeminde olan İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın vatandaşla küfür polemiğini değerlendirdi.

Başak Şengül’ün sunduğu CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Akıl Çemberi programında Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Türkiye’nin gündemine oturan konular hakkında açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE SİYASETİNDE BİR VİZYON KALMADI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyaretinde İYİ Partili Lütfü Türkan’ın vatandaşla küfür polemiği hakkında Başak Şengül’ün sorusunu cevaplayan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “Açıkçası siyasette projeler değil de bu tür şeyler tartışılıyor. Niçin tartışılıyor? Çünkü Türkiye siyasetinde bir vizyon kalmadı. Türkiye’de trollük dışında bir siyaset görmüyorum. Siyasetçiler tamamen trol ağzıyla konuşuyor ve sokağı da ona göre hazırlıyorlar. Kendi medyaları, ajansları ve araştırma şirketlerini ona göre dizayn ediyorlar. Türkiye’de bir rasyonalite kalmadı. Ben iddia ediyorum; bu millet cehennemin taşlarını kendi elleriyle döşüyor. Yani böyle giderse biz hiçbir zaman proje konuşamayız. Millet kendi cehenneminin taşlarını elleriyle döşüyor. Sırf bu tercihlerinden dolayı bu pespayelikten dolayı.” dedi.

zturk-yilmaz-cnn.jpg

SEÇİME GİDECEĞİZ AMA BİR PROJE TARTIŞILMIYOR

Öte yandan Yılmaz açıklamasının devamında, “Seçime gideceğiz ama bir proje tartışılmıyor. Ne tartışılıyor Türkiye’de? Örneğin çiftçilerin sorunları ile ilgili Dev Çiftçi Projesini açıklıyoruz bir gazetede yer almıyor. Bu nasıl bir basındır? Böyle bir basın olabilir mi? Kör ve sağır bir basın. Ama trollüğe gelince; ufka bir hatada kıyametler koparıyor. Diğer taraftan zamlar geliyor açıklama yapıyorsun ama tek bir demeç yayınlamıyorlar. Ama aynı konuda tek bir hata yap, ortalığı velveleye veriyorlar.” İfadelerini kullandı.

ÇOK FARKLI BİR DÖNEM YAŞIYORUZ

“Seçmen iradesi kirletilmiştir.” diyen Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “Milletin iradesini ortaya koyacak bir mecra kalmamıştır. Nerden bilgi alacak? İt ayağının kurt ayağına karıştığı bir sistem olabilir mi? TÜİK rakamları açıklıyor ama düşünüyorsun, “Acaba doğru mu söylüyor?” Bu polemiğin özünde siyasette bir tükeniş var. Kalitede, liyakette Türk siyasetinde tükeniş var. Eskiden projelerle çıkardınız halkın karşısına, siyasi parti başkanları bir masa etrafında toplanır ve konuşurdu. Şimdi ise uzaktan fetvasını verip kaçıp gidiyor. Kimse seçmenle yüzleşmek istemiyor. Esnaf ziyareti yapıyorsa da kimseyi dinlemek istemiyor. Hoşuna gitmeyen bir şey de de hemen fırça atıp gidiyor. Diğer taraftan sokaklarda da, sosyal medyada da, basında da troller oluşmuş. Bakın, biz çok farklı bir dönem yaşıyoruz. Önceden halk bir şeyi izlerdi, bir karar verirdi. Halka sağlıklı karar verme yetisini kaybettirdik. O yüzden diyorum; “Milet olarak cehennemin taşlarını kendimiz döşüyoruz.” Şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE O KADAR ÇOK TARTIŞILACAK KONU VAR

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ın canlı yayında yaptığı açıklamaların devamı şöyle:

Öncelikle İYİ Partili Lütfü Türkan’ın vatandaşla küfür polemiğinde ettiği küfürden dolayı kendisini açık bir şekilde kınıyorum. Mesela bu akşam bu beyfendilerin bu akşam orada açıkladıkları bir proje olsaydı da bizim işimize gelmeseydi de onu keşke tartışsaydık. Biz 40 milyar enerjiye, 20-25 milyar ilaca, 20 milyar gıda ithalatına para veriyoruz. 10 milyon asgari ücret ile çalışanımız var, 7 milyon asgari ücretin altında çalışanımız var. 13 milyon emeklimiz var ve biz bunların sorunlarını tartışamıyoruz. Gıda fiyatları uçmuş. TÜİK’e bu durumu anlatmak istiyorsunuz ama bizi dinlemiyor. Türkiye en büyük tokadını dolardan eurodan yiyor çünkü üretim yok. Bu konular tartışılmayınca İYİ Partili Lütfü Türkan’ın vatandaşla küfür polemiği tartışılıyor.

İNSANLAR UCU UCUNA YAŞIYOR

Pandemi süresince kapanan ve 17 ay boyunca kapalı kalan kahvehanelerden belediyeler çöp vergisi almış düşünebiliyor musunuz? İnsanlar ucu ucuna yaşıyor ve tutunmaya çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler