Öztürk Yılmaz: Bizi ateşin içine atıyorlar

Öztürk Yılmaz: Bizi ateşin içine atıyorlar

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Türkiye’ye gelen göçler hakkında yaptığı açıklamada, “Biz Avrupa’ya para verelim göçmenleri onlar alsın. Bizi ateşin içine atıyorlar.” dedi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Melissa Bağcı’nın sunduğu Akılda Kalsın programında konuşan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz çok önemli bir açıklamada bulundu.

305 BİN MÜLTECİ VAR

“Afganistan’dan mültecilerin geldiği doğru.” Diyen Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan bile 305 bin resmi ve gayri resmi mülteci var diyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun neye dayanarak bunu söylediğini bilmiyorum ama şu var mültecilerin Türkiye’ye geldiği ve bu konunun da bir nevi Suriyeliler gibi bir etki yaratmaya başladığını görüyoruz. Ben bu yasa dışı göçü istemiyorum. Memleketimde Afgan ve Suriyeli istemiyorum. Amerika’daki gibi Green kart var başka şeyler var. Türkiye’nin ihtiyacı varsa bunlara yani dışardan bir göçe ihtiyacı varsa yıl 5 bin 10 bin alabilir ama bunu da seçerek alabilir. Böyle kontrolsüz, düzensiz, nereye gittiği belli olmayan, kim olduğu belli olmayan güvenlik soruşturması belli olmayan. “ dedi

AVM’LERE HES KODU İLE GİRİLİYOR SINIRLARDA İSTİLA VAR

“Bir AVM’ye girdiğinizde HES kodu sorulan noktada sınırlarda istila gibi göçün gelmesini doğru bulmuyorum.” İfadelerini kullanan Yılmaz, “Buna karşı önlem alınması gerektiğini düşünüyorum. Bıden ile Erdoğan’ın yapmış olduğu görüşme sonrasında Afganistan’daki süreç hızlandı. Ondan sonra göç hızlandı ama bir anlaşma var mı yok mu onu bilemem ben. ABD tarafı anlaşma olmadığını söylüyor Türk tarafı da reddediyor. Kılıçdaroğlu’nun bir belge var ise bilmiyorum. Ama o her zaman ters bir yerden girer tartışmaya asıl tartışma bu göç ne olursa olsun. Türkiye’ye giren göç doğru mu yanlış mı? Biz niye ülkeyi bu kadar açıyoruz sınırları bu kadar açıyoruz? “ şeklinde konuştu.

Avrupa’daki ülkelerin mültecileri almadığını ama para desteği vermek istediğini dile getiren Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “Almanya, Fransa ve Belçika gibi Avrupa ülkelerine biz para verelim bu Suriyeli, Afgan göçmenleri onlar alsınlar; ama almıyorlar. Niye? Çünkü böyle daha kolaylarına geliyor. O zaman diyeceksiniz k, ben senin çöplüğün değilim. Ben egemen bir devletim bu anlaşmayı iptal ediyorum demek zorundadır.” İfadelerini kullandı.

BİZİM AÇIMIZDAN DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Afgan ve Suriyeli context ayrı olduğunu dile getiren Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “Context olarak ayrı konulara ama bize gelen göç olarak aynı.  Esad’dan  kaçıp gelenler var onların gerekçeleri var ama sonuçta biz Suriyelilere bakıyoruz. Diğer taraftan Taliban’dan kaçıp geldiğini söyleyenler var. Bizim açımızdan değişen bir şey yok. “dedi.

DÜNYAYA İNSANLIK DERS VERECEKLER

“Biz Avrupa’ya bağırıyoruz; sınırları açacağız diye ama pandemi döneminde bir tane insan almadılar,  almıyorlar.” Diyen Yılmaz, “Size gelip insanlık dersi veriyor. Taliban’a sattı ülkeyi şimdi de insan hakları dersi verecekler ülkeye. Böyle Müslümanlık olabilir mi? Müslümanlar baş kesiyor. Radikal terör örgütüdür. Doğru. Peki, neden sattın bu ülkeyi? Niye verdin, neden kaçtın? Çünkü ABD orada yapıcı bir şey istemiyor.”  Şeklinde konuştu.

BİZİ ATEŞİN İÇİNE ATIYORLAR

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ın açıklamalarının devamı şöyle:

Benim endişem şu; nasıl bir zaman ki ÖSO olayı vardı. Ben bunların kafasında yarın ABD geldi. Türkiye’de eğitiriz başka yere saldırtırız şeklinde bir planı varsa hükümetin dikkatli olması gerekiyor.  Bizi ateşin içine atıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler