Özel'den İmamoğlu açıklaması

Özel'den İmamoğlu açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “2027 Avrupa Oyunları, İstanbul”un imza törenine katılacağı Roma gezisine, 45 gazetecinin de yer aldığı 73 kişilik kafile eşlik etti.

CHP Genel başkanı Özgür Özel, günlerdir tartışma konusu olan İmamoğlu'nun Roma gezisi hakkında kez konuştu. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik'e konuşan Özel, "Gazeteci toplayıp memleketine götürse, kendisi için PR yapasa, kendisi için bir şey yapsa harcanan bu para eleştirilebilir. Ama İstanbul için, Türkiye için bir şey yapıyorlar. Aslında bu Avrupa Oyunları için protokol imzalanması ama bir yandan da olimpiyatlar için büyük bir lobicilik çalışması. Burada bu meseleyi böyle görmek lazım. İstanbul'un ve Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Gazetecilerin tüm masraflarının da İBB bütçesinden karşılanmasına ilişkin tepkileri de değerlendiren Özel, "Katılım düşecekse İstanbul ve Türkiye için bir lobicilik faaliyeti olduğu için bu masrafların karşılanması bugünkü şartlarda anlaşılıyor. İnşallah Türkiye'de gazetelerin kendi masraflarını karşıladıkları, gazetecilerin de 'Kurumum karşılamazsa takip etmem bu geziyi' diyebildikleri günlere gelebiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler