ÖZEL HABER: İsrail’in Elliye Yakın ‘Kaşıkçı Vakası’ Var!

ÖZEL HABER: İsrail’in Elliye Yakın ‘Kaşıkçı Vakası’ Var!

Filistinli Gelişme ve Medya Özgürlükleri Merkezi “MADA”’, dünya kamuoyuyla çok ‘korkunç’ veriler paylaştı.

Filistinli Gelişme ve Medya Özgürlükleri Merkezi “MADA”’, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Uluslararası Gazetecilere Karşı İşlenen Suçların Cezasız Kalmasına Son Verme Günü dolayısıyla dünya kamuoyuyla çok ‘korkunç’ veriler paylaştı. Belgelere göre,sadece bu yılın başından bu yana Filistin’de medya özgürlüğüne 474 saldırı gerçekleştirildi. Belgelenen saldırıların çoğunluğunun -yani 372’sinin- İsrail’in nitelemesiyle İsrail Savunma Kuvvetleri,Filistin’in nitelemesiyle İsrail İşgal Kuvvetlerince yapıldığı gözler önüne serildi.

 

Onlar Da Sadece Gazetecilik Yapıyorlardı...

 

Filistin beyanında,İsrail İşgal Kuvvetleri’nin oldukça tehlikeli saldırılara ve ciddi ihlallere imza attığı belirtilirken en tehlikeli ve ciddi olanının Filistinli gazeteciler Yasser Murtaja ve Ahmed Abu Hussein’in öldürülmesi olduğunun altı çizildi. Sınırdan metrelerce ötede-yani saldırı gerekçesi olmaksızın- öldürülen iki gazetecinin görevlerini yerine getirmekten başka hiçbir şey yapmadıkları hatırlatıldı.Son 10 ay içerisinde yüzlerce Filistinli gazetecinin hedef alındığı ve yaralandığı,vücutlarında kurşunlarla yaşamaya devam ettikleri bildirildi.

 

MADA’nın beyanında, ‘2000 yılından bu yana İsrail İşgal Kuvvetlerince 43 Filistinli gazetecinin öldürüldüğü’ not edildi.

Bu kanayan yaraya parmak basmak için MADA, BM tarafından ilan edilen Uluslararası Gazetecilere Karşı İşlenen Suçların Cezasız Kalmasına Son Verme Günü dolayısıyla Gazze şehrinde bir anma düzenleyecek.

 

Netanyahu, ‘Gazeteciye Yapılanlar Korkunç!’

 

Netanyahu ise Suudi Konsolosluğu’nda öldürülen ve soruşturma aşaması devam eden gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti için "İstanbul'daki konsoloslukta yaşananlar korkunç. Ne gerekiyorsa usulüne uygun olarak yapılmalı. Aynı zamanda şuna da değinmek isterim ki Suudi Arabistan'da istikrarın devam etmesi hem bölge hem de dünyanın istikrarı açısından çok önemli" ifadelerini kullanmıştı.

Netanyahu, hem Suudi Arabistan'ın istikrarlı kalması hem de Kaşıkçı cinayeti ile ilgili gereken her şeyin yapılması için bir yol bulunması gerektiğini ifade etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler