ÖZEL HABER: 'ENVER AYSEVER:"MHP DEVLETİN SAHİBİ KADİM DEVLET ANLAYIŞIDIR'' MESAJINI VERDİ'

ÖZEL HABER: 'ENVER AYSEVER:"MHP DEVLETİN SAHİBİ KADİM DEVLET ANLAYIŞIDIR'' MESAJINI VERDİ'

Gazeteci-televizyoncu ve yazar Enver Aysever, n gazete.com Genel Haber Koordinatörü Celal Eren Çelik'in canlı Youtube kanalında gerçekleştirdiği programa telefon konuğu olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu...

CELAL EREN ÇELİK

Gazeteci-televizyoncu ve yazar Enver Aysever, n gazete.com Genel Haber Koordinatörü Celal Eren Çelik'in canlı Youtube kanalında gerçekleştirdiği programa telefon konuğu olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu...

n gazete.com Genel Haber Koordinatörü Celal Eren Çelik'in soruları ile birlikte ülke gündemini değerlendiren Enver Aysever,

Aysever,son olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı açıklama ile yeni bir boyut kazanan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Aysever "Cemal Kaşıkçı  muhalif bir gazeteci falan değildi,Suudi rejimi ile farklı ihtilafları vardı. Ve bu cinayet bize Suudi rejiminin Müslüman Kardeşler konusunda en ufak bir muhalif tavrı dahi nasıl cezalandırdığını gösterdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kaşıkçı cinayetinde yerli işbirlikçiler olduğuna dair açıklaması ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yerli işbirlikçi olmadığı yönündeki farklı açıklamalarının önemli olduğunu ve dikkatle bu tabloyu izlediğini ifade eden Aysever "Ben Cumhurbaşkanının yerli işbirlikçi var söylemine yakınım.Ve bu yerli işbirlikçiler işin siyasi rengini de ortaya çıkaracak.Zira Kaçıkçı öldürülmeden öncebaşına bir şey gelirse AKP'li Yasin Aktay'a haber verilmesini istiyor.Yasin Aktay ise Müslüman Kardeşler'in Türkiye'deki en hararetli savunucusu.Ortadaoğu coğrafyasında "Kim kimdir?" sorusunun izlerini,ilişkileri iyi takip etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullanarak Cemal Kaşıkçı cinayetinin daha çok su kaldıracak olsa da son kertede Suudi Arabistan'ın para gücü nedeni ile Türkiye ve Dünya gündeminden düşeceği öngörüsünde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı noktasında bizzat Devlet Bahçeli tarafından "Şeref verir" diyerek mesaj gönderdiği Melih Gökçek için "Melih Gökçek'in kıymete binmesi MHP'nin manevrasından kaynaklı yoksa Erdoğan'ın gözünde bir değer kazandığı yok" yorumunda bulunan Enver Aysever,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı noktasında MHP'nin adayı olacağı yönünde medyaya ismi yansıyan Kadir Topbaş ve Bedrettin Dalan'ın da kesinlikle buna cesaret edemeyeceğini vurguladı.

Enver Aysever "MHP,bu isimlere teklif götürerek seçimlere asılacağının mesajını veriyor ve AKP'ye "Cumhur İttifakı'na sahip çık" diyor.Öte taraftan Meclis'te Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasında önce destek verip sonra desteği çekmesi ile de "Seni biz başkan yaptık,bizim desteğimiz olmazsa yapamazsın" mesajını iletiyor. " dedi.

"Türkiye'de her zaman sorulan bir soru vardır:"Devletin sahibi kimdir?" İşte normal şartlarda bugün bu soruya AKP ve AKP siyasal kadroları diye cevap vermemiz gerekirken MHP "O öyle değil" diyor" diyen Enver Aysever, MHP'nin devletin sahibinin "Kadim Devlet Anlayışı" olduğunu ve bunu da kendisinin temsil ettiğini söylediğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçimden başarısız bir sonuçla çıkılması halinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu koruyamayacağını belirten Enver Aysever, CHP'nin oylarının %26-27'lere gelip,3 büyük şehirden 2'sini kazanması ve ilçlerede de bir rüzgar yakalanması halinde ancak Kılıçdaroğlu'nun bir şansı olacağı öngörüsünde bulundu.

Öte yandan parti içerisinde sadece Muharrem İnce'nin değil özellikle Tuncay Özkan'ın da Genel Başkanlığa oynadığını söyleyen Enver Aysever " O nedenle Tuncay Özkan,İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni istiyor.Burada Büyükşehir Belediye Başkanı olup oradan parti genel başkanlığına yürümek noktasında kendisince akıllıca bir strateji içerisinde" şeklinde konuştu.

Muharrem İnce'nin eski rüzgarının kalmamasına rağmen halen belirli ölçüde karşılığı olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun da siyaseti çok iyi öğrendiğini ve kimsenin Kılıçdaroğlu'nu hafife almaması gerektiğini söyleyen Enver Aysever "Eğer sadece partinin oyları 1-2 puan yükselirse bu tek başına bir anlam ifade etmez ve CHP içerisinde kıyasıya çok çekişmeli bir Genel Başkanlık Yarışı yaşanır" değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Erbakan'ın kuruluşunu açıkladığı yeni partisi hakkında da konuşan Enver Aysever, n gazete.com Genel Haber Koordinatörü Celal Eren Çelik'in "Bundan yaklaşık 3 ay önce yazılarımızda ve yayınlarımızda Fatih Erbakan'ın siyasl partisini kursa da kesinlikle AKP'ye katılacağı öngörüsünde bulunmuştuk.Bu öngörümüze katılır mısınız?" şeklindeki sorusunu  "Fatih Erbakan da Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş gibi AKP'ye katılacaktır.Erdoğan akıllı bir politikacı,Erbakan soyadını dışarıda bırakmaz yanına alır.Fatih Erbakan daha yüksekten bir sus payı almak için bu partiyi kuruyor.Bu tablodan Erdoğan için her hangi olumsuz bir tablo çıkmaz sadfece Fatih Erbakan için olumlu bir tablo çıkar artık hangi bakanlığın yahut nerenin başında olur bilemem ama %100 sizin öngörünüze katılıyorum" şeklinde yanıtladı.

Enver Aysever medyanın tamamen susturulmak istendiğini Vatan Gazetesi gibi pek çok gazetenin daha kapanacağını söylerken, Demirören Medya Grubu'nun YAYSAT Dağıtım kanalını kapatarak muhalif yayınların ve toplumun soluk borusunun kesilmek istediğini ifade etti.

Aysever son olarak bundan sonra toplumun kendi kendisine elin taşın altına koyup yeni bir mücadele hikayesi mi yazacağının yoksa tüm Türkiye'nin "A Haberleşmesine" mi tamam mı diyeceğinin kararını verileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler