ÖSYM DGS Sınavı Ne Zaman ?

ÖSYM DGS Sınavı Ne Zaman ?

Önlisans eğitimlerini lisans programlarına tamamlamak isteyenler için DGS başvuruları ÖSYM tarafından alınmaya başlandı.

DGS Başvurusu Nereden Nasıl Yapılır?

DGS sınavına başvurmak isteyen adayların ilk olarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. ÖSYM AİS'e T.C kimlik numarası ve aday şifreleriyle giriş yapan adaylar aktif başvurular kısmından DGS'ye başvuru yapabilirler. Başvurular 21-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için ÖSYM DGS geç başvurularını 8 Haziran tarihinde alacak. DGS geç başvuru işlemlerinde adaylardan sınav ücreti %50 zamlı olarak alınacak.

2021 yılında Dikey Geçiş Sınavı 11 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. DGS sınavında öğrencilere sözel ve sayısal bölümden oluşan 120 soruluk yetenek testi uygulanacak. Bu testte sayısal ve sözel içerikli öğrencilerin akıl yürütme becerileri ölçülecek. Sınav kapsamı ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik hazırlanacak. 11 Temmuz saat 10.15'te başlayan sınav 150 dakika sürecek.

DGS başvuru ücreti ÖSYM tarafından 150 TL olarak belirlendi. DGS ücretleri anlaşmalı bankalar ve ÖSYM e-ÖDEMELER kısmından yatırılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler