Ömer Gedik'ten Cinsel İlişki İsyanı!

Ömer Gedik'ten Cinsel İlişki İsyanı!

Hayvan hakları savunucu olarak da ön saflarda yer alan sanatçı Ömür Gedik, Meclis'ten geçen Hayvanı Koruma Kanunu'ndaki 'cinsel ilişki' tanımlamasının aslında 'tecavüz' olduğunu vurguladı.

Gedik "Hayvana yapılan şey cinsel ilişki değil düpedüz tecavüzdür" dedi ve değiştirilmesini istedi.
  

Hürriyet gazetesi yazarlarından Ömür Gedik, Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’yle ilgili eleştirilerini içeren bir yazı kaleme aldı.Yeni yasa tasarısındaki 'hayvanlarla cinsel ilişki' ibaresinin düzeltilmesi gerektiğini belirten Gedik, "Cinsel ilişki iki tarafın da rızası ile olur. Hayvana yapılan şey cinsel ilişki değil düpedüz tecavüz, cinsel istismar ve saldırıdır" dedi.NE OLMUŞTU?

TBMM'de görüşmelerine başlanan Hayvanları Koruma Kanunu'nda, AKP önergeyle değişikliklere gidecek. Buna göre, kanunun 11'inci maddesinde yer alan 'Hayvanlarla cinsel ilişkide bulunan kişi 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve 100 günden az olmamak üzere adli para cezası ile cezalandırılır' ifadesinde muhalefetin ve hayvan hakları koruyucularının talepleri üzerine değişiklik yapılacak.Buradaki 'Hayvanlarla cinsel ilişki' ifadesi yerine 'hayvana tecavüz' ya da 'hayvana cinsel taciz' ifadesi kullanılacak.  Kaynak: Ömür Gedik isyan etti! "Cinsel ilişki değil tecavüz" 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler