Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Olay

Her yaptığı olay..Hani derler ya “ismiyle müsemma”..Aynen öyle..Hadise yani..Bir yandan son teklisi “Hay Hay “ile konuşuluyor bir yandan da özel hayatındaki dalgalanmalarla..Ebru Gündeş’in eşi ile yaşadıkları sapır sapır ortaya saçılmış durumda.. Dava dosyasına giren yazışmalarda Reza Zarrab'ın "Beni de bitirdin kendini de" diye sitem ettiği Hadise, "Seninle yaşadıklarımdan asla pişman değilim. Kaan'ı rahatlatmak için yaptım. Zan altında kaldım, mecburdum. Bana lütfen saldırma" şeklinde cevap veriyor.O günlerde sanatçı Kaan Yıldırım ile beraber..Hadise geçen sene Çırağan Sarayı’nda iş adamı Mehmet Dinçerler ile şaşalı bir evlilik yapmış , o resmi birliktelikte 5 ay sürmüştü.

Hadise ( Açıkgöz ) 22 Ekim 1985'te Kumuk kökenli Gülnihal ve Lezgi kökenli Hasan Açıkgöz çiftinin ikinci kız çocuğu olarak Belçika'nın Anvers ilindeki Mol kasabasında dünyaya geldi. 11 yaşına geldiğinde anne ve babası evliliklerini sonlandırdı. 18 yaşına geldiğinde Idol yarışmalarının Belçika ayağı olan Idool 2003'e katıldı. Yarışma sonucunda ilk ona giremedi fakat altı ay sonra bir albüm teklifi aldı. 2 Brains Records şirketi ile albüm anlaşması imzaladıktan sonra Yves Gaillard ile çalışarak ilk şarkısı "Sweat"'i hazırladı ve 1 Kasım 2004'te single olarak satışa sundu. Şarkı, Belçika'nın resmi listesi Ultratop'ta 19 numaraya kadar yükseldi. Mayıs 2005'te ikinci single'ı "Stir Me Up"'ı yayımladı ve ilk klibini de bu şarkıya çekti. Şarkı sayesinde adı Türk basınında yer aldı. Kasım 2005'e gelindiğinde ilk stüdyo albümü Sweat'i yayımladı. Sanatçı Eylül 2007'de ikinci stüdyo albümünün ilk single çalışması "A Good Kiss"'in klibini İstanbul'da çekti..Artık ülkesinde de tanınmaya başlamıştı.Ve Serdar Ortaç albümü Nefes'te yer alan "Düşman" şarkısında düet yaptı. Bu arada ikinci stüdyo albümü Hadise'yi piyasaya sürdü.

Ekim 2008'de şarkıcının 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edeceği açıklandı ve Sinan Akçıl ve Stefaan Fernande ile birlikte yarışma için oluşturduğu "Düm Tek Tek" şarkısını tanıtmak amacıyla Yunanistan, Malta, Romanya, Bosna-Hersek ve Bulgaristan gibi ülkeleri dolaştı. Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen yarışmada toplamda 177 puana ulaşarak, Norveç, İzlanda ve Azerbaycan'ın ardından dördüncü oldu.

Daha sonra albüm ve single yapmayı sürdüren sanatçının ses getiren stüdyo albümü “Aşk Kaç Beden Giyer? “ o günlerdeki sevgilisi Sinan Akçıl imzalı. Hadise’nin yedinci stüdyo albümü “Şampiyon” da olaylı oldu. Albümde yer alan "Sıfır Tolerans’ın klibi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından erotik bulunarak yayıncı televizyon kanallarına para cezası kesildi. Bu kararın nedenini ataerkil cinsiyetçiliğe bağlayan Hadise, yaptığı açıklamada kurula tepki göstererek "Erkek sanatçılarımızın istedikleri gibi kadın mankenler/oyuncularla çektikleri sahneler nedense hiç ama hiç 'erotik' kategorisine girmiyor. Ben bir kadın olarak buna boyun eğmek zorundamıyım? Hayır. 'Erkektir yapar, kadındır susar.' zihniyetine sonuna kadar karşı çıkıyorum!" şeklinde bir açıklama yaptı.Hadise de açıklama çok..Özel hayatının ön plana çıkarılmasına isyan sözleri şöyle..

Ben her şeyden önce bir kadınım. Sürekli taciz ediliyorum, tehdit ediliyorum.
Kaç kere hamile kaldım, kaç kere kürtaj yaptırdım? Geçtiğimiz günlerde göz doktorundan çıkarken bana ‘yine kürtaj yaptırmıştır ‘ dediler. Bu insanlara göre metres de oldum. Bel altı ne geliyorsa aklınıza çoğuna maruz kaldım. Özel hayatıma resmen tecavüz ediliyor. Elbette Hadise olmanın, ünlü olmanın bir bedeli olacak. Ünlü isimler olarak göz önündeyiz bizi seven de olacak sevmeyen de. Ama işime aşık olan ve aileme bakan bir insanım. Ben hayatı, hayatımı ve sevenlerimi çok seviyorum. Siz istediğiniz sürece ben sahnelerde olacağım, şarkılarımı söylemeye devam edeceğim. Özel hayatımıza bu tecavüzün durması için savaşacağım! Sadece kendim için değil, benim gibi aynı şeyleri yaşayan, yaşayacak olan kadınlar ve kadın meslektaşlarım için savaşacağım. Siz kimsiniz? Allah mısınız? Bu dünyada kimseye verecek hesabım yok! “

Hadise, müziğinde etkilendiği sanatçılar arasında Prince, Janet Jackson, Tina Turner, Alicia Keys, Toni Braxton, Jamiroquai ve U2'yu sayıyor ve şarkılarında klasik müzik, rock, soul ve dünya müziklerini harmanlamaya çalıştığını belirtiyor.Türkçenin yanı sıra iyi derecede Felemenkçe, Fransızca, Almanca ve İngilizce bilmekte. Acun Medya'nın projesi ile 2011-2013 Ekim ayından itibaren Show TV'de yayımlanan, ardından sırasıyla Star TV ve TV8'e geçen ses yarışması O Ses Türkiye' jüri üyeliği yapmış daha sonra dijital platform Exxen'de yayınlanan O Ses Türkiye Rap yarışmasının jüri üyeliğini üstlenmiştir.

Kert adlı kendi giyim markasını kuran sanatçı geçen yıl UNICEF Türkiye tarafından Çocuk Hakları Savunucusu olarak atandı. Hadise, çocuk işçiliği ve çocuklara yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak için UNICEF Türkiye ile el ele verecek..Yine bir olay yaratacak !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.