Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Okyanus'u Aştı

Okyanus’u aşmak o kadar kolay değil. Derya Uluğ “Okyanus” ile yatıp kalkıp sonra günü gelince Okyanus’u geride bırakan şarkılar yaptı. İzmir’de doğup büyüyen . Bulgaristan ve Arnavutluk göçmeni bir ailenin kızı. Üç kardeşler. Annesi ev hanımı, babası yurtdışında tekstil ile uğraşıyor. Üç yaşında elinde tarakla şarkı söylemeye başlamış. Öyküsünü şöyle anlatıyor..

“Beş yaşımda aynanın karşısında tarakla şarkı söylemeye devam etmişim. Annem en sonunda aynanın üstünü örtüyormuş. Babam o zamanlar bana karaoke bir teyp aldı. İçine kaset koyup sesimi kaydediyordum. Sekiz yaşımda ulusal bir radyonun ses yarışmasına katılıp kazandım. Ardından çocuk korosuna yazıldım. Keman dersi ve kulak eğitimi aldım. 15 yaşımda İzmir’de pop-caz söyleyerek sahneye çıkmaya başladım. Babam başlarda karşıydı. Sonunda annemin de yanımda olması koşuluyla kabul etti. 17 yaşıma kadar İzmir’deydim. Üniversite için Muğla’ya gittim ve müzik öğretmenliği okudum. Ardından İstanbul’da yüksek lisans eğitimi için Haliç Üniversitesi’nde opera okumaya başladım. “

Derya Uluğ memleketi İzmir’de 2023 e sahnede girdi. Hafta sonu yine memleketinin ilçesi Kemalpaşa’da düzenlenen Kiraz Festivali’nde sevenlerine şarkılar söylüyordu. Profesyonellik macerasında Ebru Gündeş'e 4 yıl vokalistlik yaptı.Burada edindiği tecrübenin ardından kendi albümünü çıkarmak üzere Gündeş'in yanından ayrıldı. İlk çalışması 2016 yılında” Okyanus adlı single'ı . Şarkının söz ve müziği Asil Gök ve Derya Uluğ'a, düzenleme Burak Yeter'e ait. Şarkının klibi Youtube’da 106 milyon izlenmeyi aştı. Aynı yıl ilk önemli ödülünü aldı. 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Solist"..Okyanus’u Canavar ve Kanunlar Gibi izledi.

“Okyanus’ şarkısı bir gecede patladı. Köylere kadar inen bir şarkı oldu. Dolayısıyla her şarkımda onu aşmam gerekiyor..Ve hayatımda değişen bir şey olmadı. Hâlâ aynı evde oturuyorum, aynı markete, terziye gidiyorum. Aynı arkadaşlarımla görüşüyorum. O şarkılar şarkı olsun, popüler piyasada tutsun diye yazılmadılar. Hepsi o anki duygu durumumu yansıtıyor. Belki de bu yüzden insanlara samimi geldi. Yeni nesil arasında kalıcı kalmak istiyorum Şarkılarımı kendim ürettiğim için biraz daha şanslıyım. Bazıları benim şarkılarımı ‘bakkal’ müziği olarak görüyor. Oysa bu şarkılar piyasada var olmak için yazılmış, basit müziklere ve sözlere sahip değil. Hepsinin sözlerinde acı ve hüzün var.”

Derya Uluğ çoğu yapıtında da imzası olan hayat arkadaşı Asil Gök’ten ayrıldı. Üzüntüden 15 kilo verdi; Onun kiloyla hep sorunu olmuştu zaten. 19 yaşında anoreksiya’ya yakalandı. 39 kiloya kadar indi, hastanede ağır ilaçlar ile tedavi oldu Uluğ, “İnsanlar benim kiloma çok takık .Şimdilerde çok sağlıklı besleniyorum. Zaten fit olmam gerekiyor.” diyor ve insanların zayıf olmasına bu kadar takıntılı olmasını anlayamadığını söylüyor.

Futbol ve Fenerbahçe tutkunu Uluğ.Futbol oynamış küçük yaşlardan beri. Zamamında Kadın Futbol Takımları olsaydı belki onu sahalarda da görürdük sahnelerde olduğu gibi. Öyle hemen parlayıp sönen biri değil. Sabır taşı gibi.Eskisinin o atarlı giderli halleri pek yok artık. Bir işkolik. İşi ruhunun bir parçası. Şu an kendisini zirvede görmüyor, hayal ettiği zirve daha yukarıda. Okyanus’u fersah fersah aştığı da bir gerçek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.