Okullarda koronavirüs arası uzayacak mı? Bakanlardan Ortak Açıklama

Okullarda koronavirüs arası uzayacak mı? Bakanlardan Ortak Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüsle mücadele kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzaktan eğitimin 30 Nisan'a kadar devam edeceğini açıkladı. Sağlık Bakanı Koca ise virüsün bulaşmasını hekimlerin değil tedbir alan şahısların önleyebileceğini belirterek "Bu mücadelede devletimiz güçlüdür, sonuç alacağız" dedi.

Son dakika: Okullarda koronavirüs arası uzayacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli açıklamalarda bulundu..

"DEVLETİMİZ VİRÜSLE MÜCADELEDE GÜÇLÜDÜR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tokalaşma konusunda irade sahibiyiz, dışarı çıkıp çıkmamakta irade sahibiyiz, temizliği virüse karşı kalkan gibi kullanmakta irade sahibiyiz. Koronavirüsle mücadeledeki başarımızda tek tek bireylere de bağlıdır. Hiçbir sağlık kurumu hiçbir hekim virüsün size bulaşmasını önleyemez. Bunu ancak sizler önleyebilirsiniz. Bu mücadelede devletimiz güçlüdür, sonuç alacağız" ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı sözlerine şöyle devam etti;

"Orta yaşlarda vaka sayısı az değil. Virüs, genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor. Eğer bir hastalığınız varsa virüs onu ortaya çıkaracak ve tedavisi hiç beklemediğiniz kadar uzayacaktır. Çocuklara da tavsiyem var; dışarı çıkmak yok, oyunlarımızı evde onuyoruz. Sarılmak yok, sevgimizi uzaktan göstereceğiz. Büyükşehirlerimizde caddeler mekanlar, sosyal mesafenin korunamadığı ortamlardır. Gençler sizinle abi olarak konuşmak istiyorum. Öldürücü bir virüsün taşıyıcısı oluyorsunuz. Hastalığa hatta büyük acılara aracılık etmeyin. Biraz kendi dünyanıza çekilin. Dışarıda yapılamayacak aktiviteleri yapın. Bugünler kendinize yatırım olsun. Yaşı bana ve benden büyüklere de birkaç şey söyleyeceğim. Virüs genç, yaşlı orta yaşlı ayırmıyor. Dikkatli olmalısınız. Sosyal hayatınızı asgari düzeye indirmelisiniz."

Telefon sohbetlerinizi daha uzun tutabilirsiniz. Tedbirlere sıkı sıkıya uyarsanız bu özlem uzun sürmeyecek. Milletimizin evlatları. Bakın ben çocuk doktoruyum. Artık oyunları evde oynuyoruz. Dışarı çıkmak yok. Misafir gelirse sarılmak, el öpmek yok. Sevgimizi uzaktan gösteriyoruz. Değerli anne babalar, okullar corona yüzünden tatile girdi şeklinde bir kanı var. Bu yanlıştır. Eğitimin bir süre internet üzerinden veriliyor. Uygulamayı tatili olarak görmeyin. Çocuklarınızın da konuyu böyle anlamalarını sağlayın. Verilen ara uzatılacak.

Çocuklarınız sağlığı konusunda evde güvendeler. Tek tek herkesin dikkatine ihtiyacım var. Ölüm oranı düşük. Ama hastalığı ağır geçirmesek de herhangi birimiz ölüme yol açabiliriz. Sağlıklı görünen birisi başlarının ölümüne yol açabilir. Virüsün yol açacağı sonucu bilemeyiz. Sigara içiyorsak asla bilemeyiz. Her gün açıkladığımız vaka tablosu gözler önünde. Özellikle çıkan vaka sonuçlarını her gün bildirmeye çalışıyoruz. Karşıda gördüğünüz ekranda test, hasta sayısı, kaybettiğimiz insanlarımızı, yatan hastalarımızı ve iyileşen hasta olmak üzere dijital ortamda kamuoyu ile paylaşacağız. Grafik şeklinde de vaka sayısını görebileceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler