ÖKK Davası’nda hafta sonu mesaisi! Yargıda bir ilk

ÖKK Davası’nda hafta sonu mesaisi! Yargıda bir ilk

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 15 Temmuz'da yaşanan olaylarla ilgili davada sona gelinirken, Mahkemenin iş yoğunluğu nedeniyle tatil gününde duruşma yapıldığı öğrenildi.

Yargı sistemimizde bir ilk daha yaşandı ve Cumartesi günü Sincan'da duruşma yapıldı. 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 15 Temmuz'da yaşanan olaylarla ilgili davada sona gelinirken, Mahkemenin iş yoğunluğu nedeniyle tatil gününde duruşma yapıldığı öğrenildi.

Sanıkların savcının esas hakkında mütalaasına karşı son savunmalarını yaptığı davanın bugünkü celsesinin başlangıcında tutuksuz sanıklardan Mehmet Koç, sonradan dosyaya giren ankesörlü telefondan arandığına dair belgeye karşı ek savunmasını yaptı. Görevdeyken levazımcı olduğunu, patatesten silaha kadar her alımı gerçekleştirdiğini, bu yüzden yurtiçi, yurtdışı birçok firmayla görüştüğünü belirten Koç, "Ki, FETÖ tarafından rahatsız edildiğimi, evime kadar arandığımı daha önceki ifadelerimde söylemiştim" dedi.

TÜRKSAT'A BORDO BERE VE BIÇAK KILIFI TAKMADAN GİTTİK”

Tutuklu sanıklardan eski kursiyer teğmen Rasim Eşref Çıtak, ÖKK'da gördükleri kurslar ve yaptıkları tatbikatları anlatırken, 15 Temmuz'dan birkaç ay önceki bir eğitim senaryosu hakkında şunları söyledi:

"ÖKK Okul Komutanı Ömer Faruk Bozdemir konferans salonunda toplantı düzenleyerek TÜRKSAT'a gideceğimizi bildirdi. TÜRKSAT görevlilerine fark ettirmeden TÜRKSAT'ın işleyişini, nöbet hizmetlerini, iç-dış güvenliğini, yayınların nasıl kesileceğini öğrenmemiz emrini verdi. 'Not almayın, aklınızda tutun' dedi. Başka bir birlikten gitmiş gibi yapılacağını, ÖKK personeli olduğumuzu belli etmemizi de belirtti. Bu yüzden TÜRKSAT'a bordo bere ve bıçak kılıfı takmadan gittik."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler